Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

23 de juny de 2012
0 comentaris

Fora de test

Això és el que em sembla el nou video de la Comissió Europea per fomentar la vocació científica entre les dones. A qui vegi l’anunci sense conèixer la campanya a la que se suposa que serveix, el missatge final (Science: it’s a girl thing!) l’agafarà per sorpresa. S’escauria més acabar aquest video amb quelcom en la línia del clàssic “es cosa de hombres!”.

El percentatge de dones en ciència i tecnologia dista molt de ser paritari. Hi ha aspectes sobre els que només podem especular, com per exemple per què el percentatge de dones és tan baix a les enginyeries. Hi ha altres dades, però, que no admeten gaire dubtes a l’hora d’interpretar-les, com que el percentatge de dones entre la comunitat investigadora disminueixi -en tots els àmbits- a mida que progressa la carrera científica (el percentatge de dones a nivells sènior és molt menor al que hi ha a nivells júnior).

La Comissió Europea fa temps que té aquesta asimetria a la seva agenda política, però el video oficial de la campanya que – tutelada per la comissària de recerca, innovació i ciència, Máire Geoghegan-Quinn– va llançar abans d’ahir em sembla una bona pixada fora de test.

Em sap greu haver-ho de dir, entre d’altres coses perquè tinc molt bon concepte de la comissària Geoghegan-Quinn. Segueixo bastant els seus discursos, que em semblen lúcids i valents en relació a la situació (present i futur) de la recerca a la UE. Però el més suau que puc dir d’aquest video és que no ajuda gens a la causa que se suposa que serveix.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.