Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

9 de febrer de 2012
0 comentaris

De patents i embrions humans

La Cort de Justícia de la Unió Europea ha dictaminat que no es pot patentar la recerca científica amb cèl·lules mare quan comporti la destrucció d’embrions humans. La sentència interpreta el concepte d’embrió humà en un sentit ampli que, en determinats casos, inclou òvuls no fertilitzats.

La sentència, del proppassat octubre, estén el concepte d’embrió humà als òvuls no fertilitzats als quals se’ls hagi trasplantat el nucli d’una cèl·lula humana, i als òvuls no fertilitzats la divisió i el desenvolupament dels quals hagi estat estimulada amb partenogènesi. El raonament de la Cort de Justícia és que, tot i que no es tracta d’organismes fertilitzats en sentit estricte, les tècniques que els han estat aplicats els fan capaços de desenvolupar un ésser humà.

La Cort interpreta així la directiva europea 98/44/EC sobre protecció de descobriments biotecnològics després que la Cort de Federal de Justícia d’Alemanya (Bundesgerichtshof) li hagués derivat un plet que Greenpeace va interposar contra una patent, enregistrada el 1997, sobre l’ús de cèl·lules mare per tractar malalties neurològiques, com ara el Parkinson.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.