Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

21 d'octubre de 2015
0 comentaris

Ciència pel sí

JxSíL’ensenyament superior, la recerca i la innovació tenen un paper destacat al programa electoral de Junts pel sí (JxSí), que considera que el coneixement que generen ha de ser clau en la creació d’ocupació, riquesa i millora social de la futura República Catalana.

Malgrat la seva excel·lència – reconeguda internacionalment-, l’ensenyament superior arrossega uns dèficits i uns desequilibris que cal superar per tal que sigui, de manera efectiva, una garantia d’oportunitats per a tothom. La creació d’un nou estat també és una oportunitat per estendre al conjunt del sistema de recerca i d’innovació les bases del model català: excel·lència, autonomia acadèmica, transparència, obertura al talent i internacionalització. Unes bases que, amb reformes normatives -com ara una llei de mecenatge- i la creació d’uns fons per estabilitzar el finançament de la recerca, seran estructures econòmiques bàsiques del nou estat.

Per tot plegat, cinc dies abans de les eleccions El periódico va publicar un manifest (
Ciència pel sí
) signat per onze científics de renom mundial que es declaraven partidaris de la independència de Catalunya i demanaven el vot per JxSí “per donar resposta a les necessitats diàries, urgents i reals dels més desfavorits”. Jordi Galí, assessor del Banc Central Europeu, i Joan Massegué, director de l’Sloan Kettering Institute de Nova York, encapçalaven les signatures. El web de JxSí va recollir el manifest i va habilitar un formulari des d’on més ded 300 s’hi van anar adherint.

(Article publicat al bloc de Política Econòmica i Treball d’ERC, 09/10/2015.)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.