Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

16 de maig de 2012
0 comentaris

Barcelona! (Take, 14/15)

En Take va donar un cop d’ull al que tenia al davant. Era veritat: la gota d’aigua l’estava fent tornar enrere, cap aquella ciutat que ara sabia que era Barcelona! Se n’hi anava de dret i el fotó vermell l’envejava per això… finalment havia trobat el tema de conversa del que podrien parlar-ne hores i hores. Però era just quan se separaven. Quina ràbia!

En Take continuava el seu descens cap la ciutat, travessant-la de sud-oest a nord-est. Acabava de passar per sobre de l’Escola Industrial. Quina casualitat! Tant parlar d’Einstein i al final en Take pot veure carrers pels que va passejar aquest gran científic… Ara sobrevola l’Escola Industrial, on li van regalar uns discos de música catalana que s’escoltava sovint. I al cap d’un moment en Take ja veu la Rambla i es fixa en la Reial Acadèmia de les Ciències i les Arts, en la que va hi donar una conferència l’any 1923, quan ens va visitar uns quants dies.

Quin enrenou que va causar! No hi ha hagut mai un científic que hagi estat tan famós com ell… Era tant conegut com un futbolista o un cantant. Era una d’aquelles persones que queia bé a tothom, i el paraven pel carrer. Que vingués a Barcelona a parlar de les seves teories no només va interessar els científics; també va parlar amb obrers i polítics, tant de dretes com d’esquerres. Els uns volien que els expliqués les seves teories, i els altres, en canvi, li explicaven les seves pròpies idees i després li preguntaven què li havien semblat…

Ara en Take passa per sobre de la plaça de Sant Jaume, i somriu en pensar que Einstein va estar als edificis dels dos costats. A la Generalitat hi va donar tres conferències explicant les seves teories. I a la dreta en Take hi té l’Ajuntament. Li agradaria visitar el Saló de Cent, que diuen que és tan maco, per veure el lloc on l’alcalde va donar la benvinguda a Einstein…. Però en Take encara vola massa amunt, i només passa per sobre d’aquests dos edificis.

Continua els seu descens cap el nord-est. Si els seus càlculs són correctes impactarà amb el terra més o menys just on s’acaba la ciutat.

(continuarà)


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.