Relleu a l’AGAUR

L’Agència d’Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR) canviarà de director executiu. Si no hi ha cap daltabaix pel mig, demà prendré el relleu de l’actual director: l’Estanislau Fons.

Avui ha estat un dia molt intens: avui s’ha fet pública la notícia. M’és difícil descriure l’efecte que fa en mi la barreja de sentiments que tinc. Il·lusió i ganes de treballar pel repte que inicio que es barregen amb una sensació de por que frega el pànic (el “miedo escenico” que diria el Valdano). Tot això era previsible: seria molt temerari no sentir vertigen davant d’aquest repte.  Són, a més, uns anys de canvi atès que el recent Pacte Nacional per a la Recerca i la Innovació menciona explícitament l’AGAUR com una de les institucions que s’han de replantejar la seva missió i el seu funcionament.

Tinc una gran satisfacció per la manera com els meus companys de la Direcció General de Recerca han acollit la notícia. Pels ànims i la confiança que m’han expressat. I, sobretot, una gran, grandíssima satisfacció per com l’ha acollida l’Estanislau Fons. Com a director ha fet una gran tasca a l’AGAUR en les seves dues etapes al capdavant de l’agència. Personalment triaria l’empenta que en aquest temps ha agafat la carrera investigadora com a vaixell insígnia de la tasca d’aquests anys. Se’n va deixant una bona feina feta i un bon record entre els qui han treballat amb ell. Tant de bo el dia que jo me’n vagi es pugui dir alguna cosa per l’estil de mi.

També m’ha dedicat unes paraules molt amables que m’ajuden a agafar forces per agafar aquest repte amb una mica més de confiança. Se m’ha avançat i s’ha posat en contacte amb mi abans que jo ho fes amb ell. Demà ens veiem, s’ha ofert a tancar-se unes hores en privat amb mi per posar-me al corrent de la feina i les interioritats de la casa i, en acabat, fer-me de ciceró i presentar-me el personal que hi treballa. Actituds nobles com la seva ajuden a fer les paus amb un món amb tants exemples de gent que es deixa portar pel despit o la vanitat.

Gràcies, Estanis, i felicitats per la feina feta!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *