Eureka!

El bloc d'en Quim Bosch

27 de novembre de 2013
0 comentaris

750 anys després… Barcelona acollirà una altra disputatio

Aquest dijous, a les 19h, el Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona acollirà un debat sobre l’estat actual de la medicina, de la seva vessant més social a la més puntera. L’acte suposarà la “presentació en societat” del Barcelona Knowledge Hub (BKH), la subseu que l’Academia Europaea va obrir a Barcelona a començament d’any.

El format de l’acte, en que dos ponents (el filòsof Thomas Pogge, del Health Impact Fund, i la neurocientífica Mara Dierssen, del Centre de Regulació Genòmica) aportaran visions complementàries del tema està inspirat en les disputatio medievals, amb què els escolàstics abordaven qüestions científiques o teològiques. Justament enguany es commemoren els 750 d’anys de la disputatio celebrada a Barcelona, arbitrada pel rei Jaume I, una de les més importants que es van celebrar a tot Europa.

L’acte, que es desenvoluparà íntegrament en anglès, es podrà seguir en directe, via streaming, a través del web de la Barcelona Knowledge Hub.

L’Academia Europaea (AE) va néixer ara fa 25 anys a Londres, impulsada per la Royal Society. La institució compta amb més de dos mil membres arreu d’Europa, entre ells varis premis Nobel. El BKH és una de les dues úniques subseus que l’AE ha obert fora de Londres (l’altra és a Breslàvia, Polònia) amb l’objectiu d’actuar com a oficina de l’AE al sud d’Europa per promoure activitats acadèmiques i de recerca multidisciplinàries. El BKH s’ha instal·lat en uns espais cedits per l’Institut d’Estudis Catalans.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.