Les pitjors tomates del món

“… El fenomen resulta especialment dolorós en aquesta època de l’any, quan fa setmanes que els horts produeixen fruites i verdures d’una gran qualitat, però la majoria de restaurants continuen servint productes immenjables, que no són de temporada i que vénen de lluny en condicions molt poc adequades per garantir-ne el gust i la qualitat. La moda són els enciams inundats i les tomates en branca, farinoses i insípides -segurament les pitjors del món-, mentre els horts de la rodalia  són plens de tomates finíssimes de la poma híbrida, de la pera, del pebrot o de cor de bou, tan plenes i tan gustoses com un bon filet de carn de primera, però que acabaran malvenudes o fetes malbé a la mata mateix, perquè ningú no les reclamarà per a la cadena de restauració. En cap altre país mediterrani no es mengen unes tomates tan infames.  (…)
Aquí sempre s’havia menjat seguint escrupolosament el calendari estacional; encara no s’havien inventat els moviments que promouen el consum de proximitat (…), però teníem clar, com Josep Pla, que els millors productes de la terra “com menys viatjats millor”.

Fragment de l’article de Rafael Nadal, Les pitjors tomates del món, publicat avui 24 d’agost al diari La Vanguardia.  

Un pensament sobre “Les pitjors tomates del món

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*