Arxiu de la categoria: Postals de Vic

Malparit!

A quarts de vuit del vespre la dona negra surt del cotxe i empaita riallera l’home negre que també ha baixat del cotxe que ella condueix. L’ha deixat mal aparcat a la crüilla de l’Avinguda de Bernat Calbó cantonada Manuel de Galadies davant d’un restaurant. Malparit! diu la dona jove i acolorida amb un vestit llampant a l’home, també jove, que fuig rient. Malparit! Tots dos riuen i xerren a crits al mig de l’Avinguda. Tot plegat dura un instant. A pocs metres dos blancs descolorits ens ho mirem silenciosos i quiets. Malparit! i vinga a riure fins que la dona torna al cotxe i se’n va. I l’home camina per la vorera que mena a l’hospital.

 

Els xinesos no pugen l’Avinguda de St. Bernat Calbó

Als escorxadors de Vic i rodalia hi treballen una bona colla de xinesos. Mà d’obra dòcil que no porta problemes. Molt d’ells fan servir la bicicleta per anar a treballar i tornar a la ciutat. I el cas és que la pujada final de l’avinguda Bernat Calbó de Vic, amb carril bici inclòs, se’ls fa massa costeruda.
Avui al vespre he tornat a presenciar l’escena habitual: dos xinesos, un home i una noia, han baixat de la bicicleta i han continat a peu l’últim tram, el de més pujada. A poc a poc.
Els xinesos de Vic solen anar amb bicicletes atrotinades, a vegades rovellades, sense canvi, velles, sense llums…

La loteria torna a premiar Vic

Avui el sorteig de la loteria de Nadal ha tornat a premiar Vic. Ho ha fet modestament: 2,5 milions d’euros. El número premiat és el 11419 i es tracta d’un cinquè premi que paga 6.000 € per cada dècim de 20 €. L’AMPA de l’escola pública Centre de Vic n’havia fet participacions com també una companyia de teatre amateur de Taradell. La resta per finestreta. Tot molt repartit com agradi i diu el tòpic.
Vic és una ciutat on sovint hi cau algun premi de loteria important. A principis dels anys setanta hi va caure la grossa al Bar Mexicà i des d’aleshores plouen milions de tant en tant. El 2005 va ser l’últim any que hi va caure el primer premi. A la ribera del Mèder hi ha quatre administracions de loteria i la que avui ha repartit el premi és l’administració 2 del carrer Verdaguer. La mateixa que va repartir la grossa del Bar Mexicà. Encara avui es recorden els excessos que van perpetrar alguns dels mexicans afortunats…

Foto: l’administració de loteria 2 de Vic que ha repartit el cinquè premi avui a mitja tarda.