Arxiu de la categoria: General

President Torra

“Torra és exactament el negatiu de Josep Tarradellas. Si el vell exiliat a Saint-Martin-le-Beau, amb els quatre mossos d’esquadra que va heretar de la Diputació de Samaranch, va crear l’aparença d’una Generalitat seriosa, respectable i determinant en la política catalana i espanyola, Torra es dedica amb gran aplicació a ignorar les demandes socials dels catalans i a menystenir les obligacions policials del Mossos. Torra subratlla cada dia, no sé si de manera voluntària o involuntària, que la Generalitat és inservible i estrambòtica. Insòlita funció, la de Torra: caricaturitzar la institució que presideix”

Fragment de l’article “No aturem la roda” d’Antoni Puigverd a La Vanguardia. Dilluns 10 de desembre de 2018

OK Lliga: el SHUM Maçanet guanya a Vic i jugarà la Copa del Rei

Amb la presència de les càmeres d’Esport 3 i l’absència de públic, el SHUM Maçanet s’ha classificat avui per a disputar la final de la Copa del Rei d’hoquei sobre patins, després de guanyar el Roncató Patí Vic per 1 a 3.

L’equip local ha ofert, com és costum aquesta temporada, un altre partit nefast. No es poden guanyar partits contra rivals que no són cap maravella si es defensa sense anticipació, la mínima agressivitat exigible i amb un porter que de moment sembla de mantega. Però és que l’atac vigatà és inofensiu i previsible fins a la irritació. I a més la mala sort també acompanya: avui tres pilotes als pals. Només hi ha un jugador que sembla tenir coratge i encert per intentar guanyar els partits: l’argentí Lucas Ordoñez.

El Shum Maçanet no ha patit mai per guanyar el partit. Ha dut la iniciativa, s’ha avançat al marcador i després de l’empat local ha sabut sentenciar el partit a la segona part.  Merescuda victòria que els ha classificat dels vuit primers de l’OK Lliga. Jugaran la fase final de la Copa del Rei. El Vic en queda fora i lluitarà per salvar la categoria.

OK Lliga: Vic 1 – 3 Shum Maçanet
Dilluns 6 de febrer de 2012
Pavelló Olímpic de Vic
Poca gent, potser 250 persones. Fred.

L’ocàs d’un gran equip

L’enorme derrota del Roncato Patí Vic contra l’altre equip de la Plana de Vic manifesta amb tota la cruesa possible la fi del milor equip de la història del Patí Vic. L’equip liderat per Titi Roca ha aconseguit en els últims anys situar-se entre els millors de la lliga espanyola, que és el mateix que dir d’entre els millors d’europa i del món. En aquests últims anys a més de les victòries de la Copa del Rei i de la Supercopa (2009 i 2010) s’ha arribat a finals europees i s’han aconseguit resultats a l’OK Lliga com no s’havia fet mai. I per últim s’ha capgirat totalment el domini històric de l’altre equip de la comarca i avui és el Patí Vic la referència principal de l’hoquei osonenc.

Però com tot cicle també arriba un final. Ja la temporada passada es van observar síntomes d’esgotament. La marxa de jugadors tan importants com Marc Torra, Jordi Adroher i el porter Sergi Fernández ha passat factura. Com també la inexplicable aportació de jugadors del planter que algun dia caldrà tractar amb profunditat. La plantilla actual, és llei de vida, també s’ha envellit. Només l’aportació desigual de l’argentí Lucas Ordoñez compensa una mica les mancances.

Honor i glòria als herois! A tots aquests grans jugadors que ens han ofert partits i victòries com mai. Per això sap tan greu la cruel derrota de dissabte passat. També perquè l’equip que ens va visitar i derrotar no té res a veure amb els grans equips d’aquell Club que lluitaven per la Lliga i aconseguien campionats. L’equip que ens va ridiculitzar dissabte al Pavelló Olímpic de Vic va venir com a últim classificat de l’Ok Lliga i lluita des de fa anys només per a salvar-se. Per això la derrota és encara més dolorosa i cruel.

Partit d’hoquei patins de l’OK LLIGA. Roncato Patí Vic 1 – 6 Voltregà. Jugat dissabte 14 de gener de 2011 al Pavelló Olímpic de Vic.