Punt Global

Notícies i opinions d'actualitat sobre un món modern

16 de març de 2017
0 comentaris

Vídeo a favor de l´autoconsum i l’eficiència energètica

Diverses associacions i Administracions catalanes han realitzat i llançat una campanya basada en un vídeo divulgatiu amb el lema “L´autoconsumo i l’eficiència energètica , una opció viable per a particulars, empreses i per a l’administració”, fent-la coincidir amb la creació de la Taula d’impuls al autoconsumo fotovoltaic a Catalunya el 3 de març i el Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, el passat dia 5 d’aquest mes.

Es pot vorer desde… https://www.youtube.com/embed/N2jBGlLRSI8

Aquest vídeo ha estat impulsat pel Clúster d’Eficiència Energètica de Catalunya, conjuntament amb Solartys, l’Associació de Gremis Instal·ladors de Catalunya (AGIC), la Unió Espanyola Fotovoltaica (UNEF), l’Institut Català d’Energia (ICAEN), la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona.

Aquesta campanya audiovisual té com a objectiu conscienciar al conjunt dels agents públics i privats, així com als ciutadans en general de la importància de l´autoconsumo per construir una societat més sostenible, reduir els efectes del canvi climàtic i, en definitiva, permetre la transició energètica cap a un nou model d’energia neta.

Els múltiples beneficis de l´autoconsumo i l’eficiència energética (Per entendre més desde l´article d´eficiència energètica)…. Aquesta iniciativa vol posar de manifest que el autoconsumo és una opció viable tècnica i econòmicament, i plenament legal, amb possibilitat de desenvolupament tant en el sector residencial, com en el terciari i industrial.

Aquesta autogeneración d’electricitat basada en fonts d’energia renovables (principalment solar fotovoltaica i, en menor mesura, mini eòlica, biomassa i uns altres) presenta avantatges grans des del punt de vista ambiental, ja que afavoreix la reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i millora l’eficiència energètica del sistema elèctric, en disminuir les pèrdues per transmissió. A més, és una fórmula totalment competitiva, a causa de la reducció en el preu dels equips i l’increment del preu de l’energia elèctrica subministrada per la xarxa.

L´autoconsum fotovoltaic a Catalunya

Més de 70 agents, entre Administracions, entitats i empreses del sector energètic, van constituir aquesta taula amb la meta posada a facilitar que els ciutadans i les comunitats de veïns generin la seva pròpia energia elèctrica. L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar en relleu que des de Catalunya es pot avançar en el autoconsumo fotovoltaic malgrat “les condicions limitants de la normativa de l’Estat Español”, subratllen des de la Generalitat.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.