Punt Global

Notícies i opinions d'actualitat sobre un món modern

29 de maig de 2017
0 comentaris

5 coses que deus recordar davant el contracte de venda d’un habitatge

Passos a seguir en el contracte de venda de cases

Al llarg de la nostra vida podrem signar molts contractes però per descomptat el de compravenda d’un habitatge possiblement sigui un dels més importants i el que suposi una inversió que estarà amb nosaltres molt temps. A més, com solament es practicarà una vegada aprendre dels possibles errors que hem comès no és una solució que es pugui plantejar. Així que he intentat recopilar al detall què possibles problemes ens podem trobar a l’hora de signar.

Ja tinc la casa perfecta i ara què

Cal segura ens ve que hem trobat l’immoble que realment volem i hem comprovat totes les circumstàncies per determinar de l’Immoble legalment ho podem comprar. Hem de replantejar-nos alguns dubtes com… Està lliure de càrregues?, saps que qui te l’ofereix és l’únic propietari de l’immoble?, té certificat energètic?, i des de la perspectiva de la comunitat devem recordar i incidir sobre si el venedor està al dia en el pagament de les quotes de la comunitat. A més, abans devem sol·licitar el que es diuen nota simple del registre per veure clarament si existeixen algunes càrregues sobre l’immoble i qui són els propietaris del mateix.

casas por la venta

Has signat algun precontrat de compravenda?

És una temàtica important de la qual moltes immobiliàries sense adonar-nos possiblement ens han “colat” un petit precontrat sobre el qual ens obliga a una sèrie de condicions i circumstàncies principalment derivades d’aportar un senyal abans de la compra del ben.

Un tema delicat entre comprador i venedor que deu estar molt bé aclarit atès que de vegades tenim la intencionalitat de comprar un habitatge determinat i al final per qüestions bancàries, per exemple denegació del prestem, no podem accedir a donar adquisicion a la propietat i hàgim de pagar un recàrrec al venedor de l’immoble. Cal mirar-ho molt bé i sempre llegir el que anem a signar.

Qui signa el contracte i què inclou?

Per norma general un contracte deu aparèixer una sèrie de parts ben identificades:

• Identificació de totes les parts involucrades, sigui comprador i venedor.
• Identificació i descripció de la Propietat a comprar totalment detallada i, en el cas que s’inclouen per exemple els mobles, s’han de detallar exhaustivament si no volem tenir cap disgust.
• Les penalitzacions i els estatuts de la comunitat indicats clarament. En poques paraules seria… Què passaria si no es compleix el contracte?. A més es deu incorporar tots els detalls de la transacció així com xifres, sigui el preu pactat, la forma de pagament o la distribució de les despeses que derivin de la possible operació

Devem signar davant notari

En realitat no és obligatori signar davant un notari, amb un simple contracte privat podríem formalitzar la compravenda de la propietat segons indica la immobiliària Moraguespons experta en propietats de cases però per descomptat tots els professionals del sector inmobiliari incideixen que aquest contracte es deu escripturar públicament davant notari afegint un plus de seguretat en el cas que ocorri alguna incidència.

Quan signem el contracte devem seguir més passos

Després de la signatura de contracte haurem de procedir a pagar els impostos derivats sigui l’IVA (Per a habitatge d’obra nova) o l’impost de transmissions patrimonials per a habitatge de segona mà (Per si interessa… La Sareb posa a la bena 56 habitatges d’obra nova a la província de Girona).  Una vegada que tinguis el justificant oportú, hauràs d’acudir al registre per inscriure la compra i que en poques paraules és perquè l’administració s’assabenti que aquesta propietat ja és teva.

Recorda que deus verificar les condicions de l’immoble i que deuen estar concordes a les indicades en l’escriptura, en cas contrari, podràs reclamar en els sis mesos posteriors a la venda. Per a un habitatge nou segons la legislació espanyola tindràs 10 any.

Recorda sempre que aquí ens juguem molts diners amb la qual cosa estan recolzats per un advocat o per una agència immobiliària de confiança serà un punt de perquè tot el procés tingui unes garanties adequades.


Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.