Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

16 de setembre de 2019
0 comentaris

Webs per crear marca

Saps realment què són les webs satèl·lit? És possible que hagis escoltat el terme “llocs satelitales” en diversos blocs o fòrums de WordPress SEO. Perquè cada vegada més fanàtics del SEO i propietaris de llocs webs, s’adonen del que efectius que són aquests llocs. I ho són, perquè realment poden ajudar a impulsar la teva posicionament en cercadors.

Què són les webs satèl·lit:

Si encara no saps què són les webs satèl·lit ets al lloc adequat. Es tracta d’espais digitals que existeixen únicament per enviar enllaços a la teva web principal. Pot semblar una tonteria fer tot aquest esforç per fer que un lloc es vinculi al teu web principal però el fet és que amb diverses bones pàgines de contingut i actualitzacions freqüents, un web satelital pot obtenir ajudar-te a millorar el SEO de la teva web.

Això sí, no hi ha molts beneficis si comptes amb una sola web satèl·lit. Per aconseguir el millor posicionament en les serps de les paraules clau que hagis triat, necessitaràs un grup d’aquests llocs. Pots començar amb dos o tres. I després afegir més gradualment a mesura que tinguis el temps i els diners per fer-ho. Abans que te n’adonis, és possible que tinguis la teva pròpia configuració de xarxa privada.

Els ingredients per a webs satèl·lit amb èxit:

Ara que ja saps què són les webs satèl·lit, és probable que t’estiguis plantejant crear una estratègia d’aquest tipus. Si vols tenir èxit aquests són alguns dels aspectes que necessites considerar abans de posar-te mans a l’obra:

Un domini .com és el millor.

El hosting ha d’estar ben lluny del teu lloc web principal i de qualsevol altre lloc satelital si és possible. Les IP úniques són realment bones en termes de SEO.
Omple amb contingut de qualitat, no amb escombraries. Afegeix contingut nou cada poc temps. Si no tens temps de crear-los tu mateix sempre pots optar per relacionar-te amb creadors de continguts en una plataforma de Branded Content & Influencer Màrqueting com Coobis. Després podràs programar perquè es publiquin amb una periodicitat establerta.
Fes que el lloc es vegi bonic. S’ha de veure com un lloc independent. És important que no es relacioni amb la teva marca. No és interessant que els visitants sàpiguen que el teu propòsit principal és enviar enllaços a la teva web principal.

Enllaça també a altres llocs, no només al teu web principal.

Utilitza enllaços de qualitat de directoris d’articles, llocs de comunicats de premsa, comentaris de blocs, etc.
En termes de trobar un nom de domini, cal intentar trobar alguns dominis de concordança exacta per algunes de les paraules clau a les que et dirigeixes a la teva web principal. Si no pots trobar cap, no et preocupis, treballa amb el que puguis obtenir.

En general, els webs satèl·lit trigaran més o menys un dia a configurar-se. Però després d’això, podràs aprofitar l’embut de PageRank que canalitzarà el “suc de Google” des d’aquest enllaç directament cap a la teva web principal.

Avantatges de les webs satèl·lit

Sabent què són les webs satèl·lit és hora de veure quins són els seus avantatges. Pren nota d’elles i pensa bé si s’adeqüen al teu negoci:

Augmenten el posicionament del lloc web en els motors de cerca.
Crea canals de venda separados.Y dels clients aprofiten aquests canals privats.
La introducció de productes individuals de l’empresa està dirigida a un públic específic de clients.
Augmenten el trànsit al lloc web corporatiu.

Facilitat de construcció. No cal dedicar massa temps a la creació de contingut. Només necessites mantenir el funcionament de les webs satèl·lit amb una sèrie de publicacions mensuals.
Una menor inversió. Que, fins i tot, es redueix si optes per plataformes CMS gratuïtes com WordPress, Blogger o Tumblr, per exemple.

Quan construir un web satèl·lit

Long Tail de Keywords com diu el consultor seo

Tan important com saber què són les webs satèl·lits, ho és descobrir com fer que siguin valuoses per al teu negoci. Ja que no sempre has de usar-les. Si construeixes el lloc web només amb el propòsit de d’obtenir enllaços, no ho hagas.Google ho veurà com spam i ho detectarà fàcilment.

A més, quan construeixis els llocs web satèl·lit, és convenient que treballis de manera consistent l’optimització SEO per a cada paraula clau. Això sense oblidar que el teu contingut ha de ser de qualitat. Només així podràs extreure valor d’aquesta estratègia SEO.

Com pots fer perquè Google no identifiqui que estàs dissenyat intencionadament un sistema satelital? És tan senzill com fer que els enllaços siguin realment naturals. És l’única manera que aquesta estratègia funcioni. I que compleixi amb les normes del cercador.

Per a això, has de treballar a consciència cada espai. I descobrir les keywords sobre les quals construir tota l’estratègia. No té sentit que construeixis una xarxa de webs satèl·lits però que no aprofitis el anchor text dels enllaços. O que cadascuna d’aquestes pàgines estigui mal treballada pel que fa a l’SEO.

Així, si creus que construir 1.000 llocs web és massa feina hauries assumir que no pots construir massa webs satèl·lit. Concentra’t en la quantitat de llocs web satèl·lits de les que puguis ocupar-te de manera activa. Serà l’única manera d’extreure valor real d’aquest treball.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!