Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

5 de març de 2019
0 comentaris

¿Quin es el origen del SEO?

Molt hem sentit parlar sobre el SEO, aquelles paraules i tècniques utilitzades per posicionar millor que la competència nostra pàgina web en els buscadors més utilitzats, però d’on ve aquesta expressió? ¿Com va néixer? ¿Quina diferència hi ha entre el contingut SEO i la programació SEO? SEO-respostes en aquest article.

La paraula SEO, que significa Search Engine Optimization Manager acaba de complir 17 anys i actualment és l’expressió més estimada i apreciada per tot negoci i empresa amb pàgina web que se segueix. Totes les empreses volen un bon posicionament SEO, tant en continguts com en un nivell de programació SEO. Però, ¿qui va inventar aquesta estranya paraula?

Des dels inicis d’Internet, s’ha volgut posicionar les pàgines web en els primers llocs dels cercadors però aquesta tècnica va ser batejada com SEO en 1997 en la obra Resultats Nets, escrita per Leland Harden i Rick Bruner, tots experts en programació. I el naixement va ser més bé anecdòtic i és que en una xerrada amb el director d’un grup de música van començar a preguntar-se per què la pàgina del seu grup apareixeria en 4ª posició i no en la primera.

Van començar a estudiar el nombre de paraules i el nombre de vegades que el nom de la banda, els Jefferson Starship van aparèixer en ella i van veure que, després d’alguns canvis, el nom del grup havia disminuït en els seus aparicions. Després d’augmentar-les, el lloc va tornar al primer lloc. I a això, Harden i Bruner es va cridar la tècnica SEO. Des de llavors, fins avui tot un món amb matisos que han anat descobrint i aplicant a posteriori, errors més freqüents en SEO inclosos i tota una literatura i gurús que han aportat interessants estudis i “inventos” sobre el tema.

Amb el pas del temps, per al millor posicionament de les pàgines s’han tornat importants els dos aspectes crucials: el contingut de la pàgina i la programació de la mateixa. Sense ells, ningú web tindria un posicionament SEO exitós. ¿I que és la diferència? Moltes vegades es confonen els dos termes. El primer, la redacció SEO és la redacció per part d’un professional format en SEO de textos on prima la qualitat de l’article però també el SEO o les paraules clau apareixent un nombre de vegades determinades i en les correctes posicions.

I per altra banda, el programador SEO que no deu perquè és el mateix que el redactor SEO. En aquest sentit, es fa referència a un professional que analitza les tècniques SEO a nivell de programació, fent un valuós treball d’indexabilitat de les pàgines en aquells apartats i plugins necessaris per a la seva millor posicionament en buscadors como indica la experta en seo barcelona.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!