Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

19 de juny de 2019
0 comentaris

Origen del seo

Molt hem sentit a parlar sobre el SEO, aquelles paraules i tècniques utilitzades per posicionar millor que la competència nostra pàgina web en els cercadors més utilitzats però ¿d’on ve aquesta expressió? ¿Com va néixer? Quina diferència hi ha entre el contingut SEO i la programació SEO? SEO-respostes en aquest article.

La paraula SEO, que significa motor de cerca Optimization Manager acaba de fer 17 anys i actualment és l’expressió més estimada i apreciada per tot negoci i empresa amb pàgina web que s’escaigui. Totes les empreses volen un bon posicionament SEO, tant en continguts com a nivell de programació SEO. Però, qui invent aquesta estranya paraula?

Des de començaments d’internet, s’ha volgut posicionar les pàgines webs en els primers llocs dels cercadors però aquesta tècnica va ser batejada com SEO el 1997 a l’obra Net Results, escrita per Leland Harden i Rick Bruner tots uns experts en programació. I el naixement va ser més aviat anecdòtic i és que en una xerrada amb el mànager d’un grup de música van començar a preguntar per què la pàgina del seu grup apareixia en 4a posició i no a la primera.

Van començar a estudiar el nombre de paraules i el nombre de vegades que el nom de la banda, els Jefferson Starship apareixien en ella i van veure que després d’alguns canvis, el nom del grup havia disminuït en les seves aparicions. Després augmentar-les, el site tornar al primer lloc. I a això, Harden i Bruner li van cridar l’tècnica SEO. Des de llavors, fins avui tot un món amb mil matisacions que s’han anat descobrint i aplicant a posteriori, errors més freqüents en SEO inclosos i tota una literatura i gurus que han aportat interessants estudis i “invents” sobre el tema.

Amb el pas del temps, per al millor posicionament de les pàgines s’han tornat importantíssim dos aspectes crucials: el contingut de la pàgina i la programació de la mateixa. Sense ells, cap web tindria un posicionament SEO exitós. I quina és la diferència? Moltes vegades es confonen ambdós termes. El primer, la redacció SEO és la redacció per part d’un professional format en SEO de textos on prima la qualitat de l’article però també el SEO o paraules claus aparegudes un nombre de vegades determinades i en les posicions correctes com indica un consultor seo.

I d’altra banda, el programador SEO que no ha de perquè ser el mateix que el redactor SEO. En aquest sentit, es fa referència a un professional que analitza les tècniques SEO a nivell de programació, fent un valuós treball de indexabilitat de les pàgines en aquells apartats i pluggins necessaris per a la seva millor posicionament en cercadors.

Agencia marketing digital 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!