Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

25 de febrer de 2019
0 comentaris

El video Marketing

¿Quins són els avantatges d’utilitzar vídeo màrqueting?

Cada vegada veiem més en les plataformes socials gran quantitat de vídeo d’empreses. Aquesta estratègia de màrqueting ha aconseguit gran importància en aquests últims temps. El vídeo màrqueting és un dels mètodes més efectius d’Internet.

Des de l’aparició de YouTube, fins a la sortida del mercat d’altres xarxes socials com Periscope o Vaig venir, el vídeo i imatges no han deixat de guanyar adeptes i engagement. Tal és així, que altres xarxes socials, com Facebook, no han trigat a integrar el vídeo a les seves funcionalitats.

Però a més, la necessitat de la immediatesa per part dels usuaris, ha donat un nou enfocament a aquestes plataformes amb l’streaming o vídeo en directe, amb Periscope, Facebook Live o YouTube, es posa de manifest que el vídeo màrqueting és el present i futur del màrqueting digital i estratègic.

Perquè ens fem una idea de la potència que té el vídeo màrqueting, us deixo algunes dades d’interès que va extreure l’IAB seu estudi realitzat:

-El 90% dels internautes veu vídeo online.
-El 75% dels usuaris està d’acord amb veure publicitat a canvi de contingut gratis.
4 de cada 10, veiem menys televisió tradicional des que es consumeix el vídeo online

Altres dades destacades, per a la utilització del vídeo màrqueting en la nostra estratègia, són:

Perquè ens fem una idea del potencial del vídeo, un minut de durada de qualsevol reproducció equivaldria a estar escrivint fins a arribar als 2 milions de paraules. El no-res suma menyspreable de 3.600 pàgines web. L’estudi va ser realitzat per Dr.James McQuivey de Forrester Research.

Si vols que el teu taxa d’interactuació dels emails sigui més Altay que es donin de baixa menys subscriptors, afegeix vídeos. Segons l’estudi realitzat per Implix, els correus amb vídeos reben un 96% més de clics que els que no. A més, en un altre estudi de Forrester Marketing Groupafirmaba que els email amb vídeos rebien entre un 200% i 300% més de clics, sobre aquells que no el tenien. I, la taxa per donar-se de baixa del correu electrònic descendeix fins al 75%.

Segons l’estudi de comScore, l’usuari mitjà d’Internet mitjana 16 minuts i 49 segons veient vídeos cada Mesen Internet.

Els vídeos, reforcen la compra, ja que el 90% dels compradors online troba profitós que els els llocs on vagin a comprar ofereixin vídeos.

Vist aquestes dades, anem a veure els avantatges que té el vídeo màrqueting en la nostra estratègia de continguts.

Per què és tendència el vídeo màrqueting i ho seguirà sent?

1. Té sempre major ràtio de CTR:

Les tendències de fa dos anys ja aventuraven que l’auge del vídeo màrqueting es mantindria, i fins i tot que aniria in crescendo. Però no només les tendències de fa dos anys, sinó que aquest format ve pegant fort des de principis de 2015.

A més, no hi ha més que veure com ha anat canviant el gegant Facebook donant més protagonisme al vídeo; o com xarxes com snapchat o Vaig venir tenen centenars i centenars d’usuaris actius al mes; o com s’ha incorporat al nostre dia a dia Instagram Stories.

2. Crea més feeling i engagement:

És més fàcil provocar emocions amb un vídeo que amb una imatge fixa. La publicitat sempre ha intentat remoure alguna cosa dins el coret del consumidor. Apel·lar als sentiments i crear una atmosfera familiar i de confiança amb el consumidor és una cosa que les marques sempre han utilitzat (el que s’anomena storytelling). Aconseguir aquesta connexió és més fàcil amb el vídeo que amb una imatge o un text.

3. Es consumeix més:

L’ús del vídeo màrqueting per crear contingut és imparable. Et confessem que fins i tot a nivell personal se sol interactuar més amb els vídeos a Instagram que amb les imatges. Tu ets d’aquests?

Per això, snapchat ha triomfat; per això, Instagram ha incorporat Stories; per això, a Facebook pots fer vídeo en streaming oa 360º … Per què et creus que el principal competidor de Facebook és Youtube? Aquestes dues xarxes són les que habitualment es disputen els llocs 2 i 3 de cercadors més utilitzats (si has pensat que el número 1 és Google has encertat).

4. Contribueix al SEO (més que la imatge):

Arribats a aquest punt, volem donar-te alguns consells per posicionar millor un vídeo a Youtube.

 

Youtube et deixa posar text en moltes parts del vídeo: tens el text del títol, el subtítol, la descripció, pots afegir etiquetes … Cuida i mima aquests textos perquè influeixen molt a l’hora de posicionar el vídeo. Un altre aspecte important és el propi arxiu de vídeo que pugis a Youtube.

Optimitza el contingut

Si has creat un vídeo de 15 minuts no ho pugis! No ho va a veure ningú sencer. Divideix i venceràs: puja 5 vídeos de 3 minuts. Amb això tindràs més possibilitats que arribin a algun dels teus vídeos que va pujar tal i com aconsella la experta en seo barcelona judith sauch.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!