Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

30 de juny de 2018
0 comentaris

DA VS PA

DA VS PA

Comencem per l’essencial: diferenciar els dos conceptes. Els dos indicadors van ser encunyats i creats per SEOmoz, la comunitat SEO més prestigiosa del món, i fan referència a l’autoritat, qualitat i credibilitat d’un determinat element. ¿La diferència? El DA (Domain authority), l’autoritat del domini, mesura, precisament, l’autoritat d’un domini al complet, amb valoracions que van d’1 a 100, mentre que el PA (page authority), l’autoritat de la pàgina, se centra en una pàgina en concret de tot el site, si rellevància individual, sense importar el domini en el que estigui.

En altres paraules, un domini té la mateixa autoritat per a totes les pàgines, però cadascuna d’elles tindrà un autoritat diferent en funció del que ofereixi als usuaris. El que vol dir que podem tenir un domini amb una bona autoritat, ben posicionat, però també pàgines dins d’aquest domini que no es posicionin igual de bé perquè tinguin una autoritat més baixa segons un expert en seo barcelona.

Per descomptat, el DA influeix en el nombre de visites. Les pàgines amb un DA més alt estan més ben valorades, es posicionen entre els primers resultats del rànquing i, per tant, compten amb un major trànsit. Perquè ho vegis clar, alguns dels dominis amb un DA de 100 sobre 100 són Wikipedia, Facebook i Google.

QUINA ÉS LA IMPORTÀNCIA DE L’DÓNA I EL PA AL SEO?

Una pàgina web amb un DA alt tindrà més possibilitats d’aparèixer entre els primers resultats dels cercadors, perquè és una mostra que es tracta d’un domini amb una bona reputació, que ofereix continguts de qualitat i que està ben valorat.

Així mateix, aquesta mètrica és essencial a l’hora de desenvolupar estratègies de linkbuilding perquè hem de triar els dominis amb un major DA per inserir els nostres enllaços, d’aquesta manera aconseguirem millors resultats a la nostra estratègia ja que els enllaços en pàgines amb un DA alt valen el doble que els que estan localitzats en pàgines amb un DA baix, per raons òbvies.

Què és més important el DA o el PA?

El DA és més important perquè afecta tot el domini, al conjunt de la nostra marca. Però, si per exemple, el nostre objectiu és posicionar un determinat contingut perquè és una font de visites, llavors necessitarem unir esforços per millorar el nostre PA d’aquesta pàgina.

Com puc millorar el DA del meu domini?

Per millorar el DA del teu domini, has de seguir amb les principals pautes del SEO, que és el que, al cap ia la fi, influirà en l’autoritat del teu domini. Els principals són els següents:

Presenta un domini responsive i amb fàcil de fer anar – Aquest és el punt de partida de qualsevol web que vulgui destacar, sense un bon disseny responsive i una usabilitat adequada, no anem enlloc.
Crear contingut interessant per als teus usuaris – Si crees contingut interessant, els usuaris enllaçaran a la teva pàgina, el que millorarà la teva rellevància i popularitat.
Dissenyar una adequada estratègia de linkbuilding – Coneix el nostre competència amb un major DA per veure en quines pàgines ha publicat els seus enllaços i intenta inserir links en aquests mateixos dominis.
Evitar els enllaços trencats – Aquest és un error freqüent que pot afectar la teva DA, roman atent a qualsevol enllaç trencat.
Gestionar adequadament les xarxes socials – Les xarxes socials són un reflex de la nostra popularitat, un dels elements que mesura el DA. Interactua amb els teus seguidors i publica contingut interessant per obtenir millors resultats.

I el PA d’una pàgina?

Bàsicament, seria fer el mateix, però centrat en aquesta pàgina en concret.

Complir amb els requisits del SEO on page
Escriure contingut optimitzat per al SEO
Incloure enllaços externs i interns
Com puc saber l’DA de la meva web o d’una altra?

Instal·lant l’extensió de Moz al navegador Chrome, d’aquesta manera automàticament t’apareixeran les dades principals de cada pàgina web en la qual navegues, inclòs el DA i el PA de cadascuna.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!