Colors per a pàgines web: Una visualització atractiva.

 

A més de l’atractiu contingut que ha d’incloure una pàgina web per ser de gran èxit, és molt important tenir en compte el seu disseny. Aquest disseny, pot generar en la mateixa una major quantitat d’usuaris, sent visualment cridaner. És de vital importància prestar atenció a les imatges elaborades, cal·ligrafies, estructura i logos, però també cal prestar atenció als colors.

Els colors per a pàgines web donen personalitat, i busquen que l’usuari obtingui una millor experiència a l’navegar en el lloc. El dissenyador s’ha de prendre un temps en la selecció dels colors correctes, segons sigui la marca que es vol publicitar a través de la pàgina o l’empresa a la qual pertany. És un procés necessari, ja que una mala elecció de colors pot comportar al gairebé rotund fracàs.

L’elecció d’aquests colors per a pàgines web és una pràctica en la qual s’ha de prendre molt en compte a el públic objectiu. Segons el que assenyali aquest target, s’emprarà una paleta de colors amb l’objectiu de captar la millor atenció com aconsella el expert en posicionamiento web barcelona judith sauch.

Formes de seleccionar colors per a pàgines web.

Un dels punts a tenir en compte, és el gènere cap al qual ens volem dirigir. Si dins d’un públic específic, és més gran el gènere masculí, el més comú és utilitzar colors més foscos i freds, com el blau en tonalitats fosques, els diversos tons de grisos i el negre. Per contra, si la pàgina web va enfocada cap a productes per al gènere femení, s’utilitzen colors colors més vius, com el rosat i el purpura. Si la pàgina web vol atreure l’atenció d’un públic jove, s’utilitzen colors intensos i cridaners, com els diferents tons de verd, groc o el color ataronjat.

Un punt a considerar també, són les sensacions i emocions que es volen despertar en l’usuari. Segons siguin els colors per a pàgines web que s’utilitzin, podem transmetre una sensació de pau, felicitat, energia, entre moltes altres.

És imprescindible saber amb exactitud el missatge que es vol donar a l’usuari quan entri a la pàgina web, i en base a això, escollir la paleta de colors a emprar per al seu disseny.

Quan ja s’han seleccionat els colors a utilitzar, cal tenir en compte algunes recomanacions bàsiques per al seu ús. Un dels punts a tenir en compte està relacionat amb l’equilibri. El dissenyador ha de manejar les regles bàsiques en l’ús de colors cromàtics, complementaris i els oposats.

Una altra recomanació a tenir en compte per seleccionar colors per a pàgines web, és el de no abusar d’l’ús dels mateixos. Per al disseny del web, només cal seleccionar dos o tres colors, i un sempre ha de ser el que més predomini. També es recomana deixar petits espais en blanc, que li permeti a l’usuari descansar la mirada i després, redirigir cap a un altre espai del web.

La selecció de colors per a pàgines web sembla senzilla, però, porta amb si una planificació important, que ajudarà a determinar l’èxit o fracàs.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *