Historia de Google

Google és una empresa el principal producte és el motor de recerca del mateix nom.

Google va ser fundat el setembre de 1998 per Larry Page i Sergey Brin, dos estudiants de doctorat de Stanford.

Sergey Brin (23 anys llavors) i Larry Page (24), confundadores de Google i actualment president i CEO, es coneixen en un acte que la Universitat de Stanford organitza per als candidats de la seva Doctorat en Informàtica. Tots dos tenien un objectiu comú, aconseguir informació rellevant a partir d’una important quantitat de dades.

El 1995 Larry i Sergey comencen a treballar en el “Digital Library Project” de la Universitat de Stanford. Començant a crear un algoritme per a la recerca de dades. Aquesta tecnologia que Larry li dóna nom de “PageRank” es convertiria més tard en el “cor” que farà funcionar a Google.

El 1996 Comencen a desenvolupar un cercador anomenat “BackRub”. I tal com indiquen en la seva descripció, BackRub està escrit en Java i Python, i corre sobre diverses màquines. La base de dades està allotjada en un ordinador Sun Ultra II amb 28GB de disc dur.

El 1997 BackRub es converteix en “Google”, el nom prové d’un joc de paraules amb el terme “googol”, encunyat per Milton Sirotta, nebot del matemàtic nord-americà Edward Kasner, per referir-se al nombre representat per un 1 seguit de 100 zeros. L’ús reflecteix la missió de la companyia de la immensa quantitat d’informació disponible a la web. I aquest mateix any Larry i Sergey registren el domini “google.com”.

El 1998 Larry i Sergey van continuar treballant per perfeccionar la tecnologia de cerca. Tot i la febre “puntcom”, no aconseguien trobar inversors que finançaran Google, havent de aconseguir diners dels seus familiars i amics. Fins que a l’estiu d’aquest mateix any Andy Bechtolsheim (cofundador de Sun Microsystems i vicepresident de Cisco Systems) els signa un xec per 100,000 dòlars a nom de “Google Inc .. No obstant això” Google Inc. “no existeix, i per cobrar el xec van necessitar buscar un local i fundar una companyia amb aquest nom.

El 7 de desembre de 1998, Google Inc., ja disposava d’oficines pròpies a Menlo Park, Califòrnia.

Google.com tenia visites per dia de 10,000. El 1999 van aconseguir 25 milions de dòlars de dos importants inversors Sequoia Capital i Kleiner Perking Caufield & Buyers.

Mesos després les oficines a Menlon Park, ja eren petites per a ells, així que es transladaron a Googleplex, l’actual seu central de Google a Mountain View, Califòrnia, amb més empleats i responent a al voltant de 500,000 visites al dia. Google és avui el millor cercador de la xarxa i el més utilitzat.

El 10 d’octubre de l’2006 Google va adquireix el portal de descàrregues de vídeo “online” YouTube per 1,650 milions de dòlars.

Google, s’ha convertit en un emblemàtic cas de complicitat amb la censura a l’haver pactat amb el govern de la Xina dels continguts de les seves pàgines. Actualment i com a part de la seva estratègia comercial de recerca de nous mercats, els resultats del cercador orientats a l’usuari xinès pateixen un filtrat previ, que òbvia, encara que informant d’això, els resultats que puguin ser contraris a les polítiques del govern.

Google guanya el Premi Príncep d’Astúries de Comunicació i Humanitats 2008; Premi que li va fer entrega el Príncep d’Astúries Felip de Borbó el 24 d’Octubre del 2008, al Teatre Campoamor d’Oviedo, Espanya, a cofundador Larry Page i vicepresident Nikesh Arora.

Google està considerat el millor cercador de la història d’Internet i permet a milions d’usuaris de tot el món accedir a coneixements i informació de forma ràpida i organitzada.

Feliç 12è aniversari Google
Google està de celebració, el 27 de setembre de 1998 va ser fundat per Larry Page i Sergey Brin, dos estudiants de doctorat de Stanford. I per celebrar-ho ha substituït el seu logo per un pastís dibuixat pel famós pintor americà Wayne Thiebaud.
El logo d’avui aclareix quina és la data exacta de l’aniversari de Google que, en ocasions, s’ha celebrat el 7 de setembre. Si bé el domini “Google.com” va ser registrat el 15 se setembre de 1997, segons recull “Portaltic” de “Mashable”.

Google adquireix Motorola Mobility Holding per 12 mil 500 mdd.
Google va anunciar el 15 d’agost del 2011, l’compra, per 12 mil 500 milions de dòlars, de Motorola Mobility Holding, el fabricant dels telèfons mòbils de Motorola, el que li permetrà fer-se amb patents que necessita per impulsar el seu sistema operatiu Android.

seo en barcelona – https://www.seowebconsultora.es/

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *