SEO per monitoritzar

Com saber tu posició a Google?

Però fer cerques directes en el cercador no és una solució òptima a l’hora de conèixer la nostra posició en el cercador. Els resultats que mostra Google en fer una recerca des del buscador no sempre són els mateixos. Google mostra els resultats adaptant la cerca a la ubicació des d’on fem la cerca. Així, pot ser que la posició en què estiguem si fem la recerca des de Madrid no és la mateixa que si ho fem des de Barcelona. Igualment Google adapta els seus resultats a la nostra historial de cerca mostrant uns resultats adaptats als nostres patrons de cerca.

La forma en què Google mostra els seus resultats fa que no sigui molt fiable controlar les paraules clau del nostre projecte fent búsquedas directes. Per facilitar-nos el treball existeixen multitud d’eines per monitoritzar la posició de la nostra web a Google. Tenim eines tant de pagament com gratuïtes. Avui us mostrem 6 eines gratuïtes que facilitaran el treball diari a l’hora de controlar la posició dels vostres projectes de màrqueting en línia i posicionament web a Google.

Aplicacions d’escriptori per veure el meu posicionament web

1. Rankerizer: programarper monitoritzar la teva posició

Rankerizer és una aplicació que s’instal·larà a la vostra computadora amb la qual es monitoritza la posició de les paraules clau per les que vols posicionarte. Podeu seguir les paraules clau de múltiples projectes. Ofereix la possibilitat de monitoritzar no només a Google, sinó també a Yahoo i Bing i seleccionar el país des del qual voleu fer la cerca.

L’aplicació us ofereix la posició en què es troba el vostre lloc web per cada paraula clau, l’URL que es troba en aquest lloc i si la posició ha canviat respecte a la cerca anterior. Podeu seguir l’evolució de les posicions de cada paraula clau en el temps mitjançant una gràfica simple. Si tienes Mac no vas a poder usarla, només hi ha versió per a Windows.

 

2. Monitor gratuït per a Google

Aquesta aplicació en un clàssic en la monitorització de posicions a Google. És molt similar al classificador, tot i que només permet monitoritzar les posicions del nostre projecte a Google. Com Rankerizer només és possible instal·lar l’aplicació en Windows.

Podeu monitoritzar diversos projectes independentment i seleccionar la geolocalització de les cerques per país. Mostra la posició de l’URL que heu triat per cada paraula clau i, a més, us permet conèixer els 50 primers resultats de cerca per a la paraula seleccionada. Molt útil per saber com està fent la nostra competència.

3. Serplab

Eina online gratuïta per al seguiment de la posició d’un lloc web per a un determinat cercador determinat. En la seva versió bàsica heu de fer la cerca manual per cada un dels dominis que vulgueu monitoritzar. Si ens registrem podem seguir els nostres diferents projectes de forma automatitzada guardant les dades dels últims 60 dies. El registre també és gratuït.

Al ser una aplicació web serà necessari que si feu cerques manuals, elimineu les galetes de navegador i estigueu fora de la vostra compte de Google per evitar que es produeixin errors en els resultats. Això no es produeix si està registrat ja que les actualitzacions de cerca es fan automàticament des del servidor de l’aplicació.

4. Rastrejador Pro Rank

Encara que és una eina de pagament, la seva versió gratuïta és suficientment completa per poder mostrar les posicions de la nostra web a Google. Ofereix gran quantitat d’informació amb un tauler d’administració molt visual i senzill. A més de la posició a Google, podem seguir les posicions en altres cercadors i geolocalizar les cerques per diferents països i fins i tot podem gestionar la geolocalització per ciutats o regions només per a Google.

En la teva versió gratuïta pots controlar fins a 50 termes i l’actualització de la posició es fa diàriament. Podeu realitzar informes de seguiment que podeu descarregar en pdf.

Com saber el meu posicionament web des d’un navegador – Extensions

Existeixen diverses extensions per monitoritzar posicions a Google tant per a Chrome com per a Firefox. Anem a parlar de dues extensions SEO molt populars una per a Chrome i una altra per a Firefox. En ambdues extensions és important tenir en compte que funcionar mitjançant navegador pot que les galetes o les sessions que tingui obertes en el navegador afectin l’obtenció de resultats.

5. SEO SERP (Chrome) – Extensió per controlar el vostre posicionament

Sencilla extensió per a Chrome amb la qual es fa una cerca ràpida per paraula clau i url. No ens dóna tanta informació com una aplicació o eina en línia, però pot servir per conèixer de forma ràpida la posició d’una URL a Google per una determinada paraula clau.

agencia seo barcelona Judith sauch

 

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *