Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

27 de gener de 2019
0 comentaris

¿Millors eines de SEO?

Des que va aparèixer en escena, Internet s’ha convertit en una poderosa eina per a les empreses a l’hora d’arribar als consumidors. No obstant això, cal tenir en compte que el comerç electrònic pot arribar a ser molt competitiu i perquè el nostre negoci creixi i sigui rendible, és fonamental comptar amb un bon posicionament SEO que ens garanteixi l’aparició en els primers resultats dels motors de cerca .

El SEO és una feina que requereix coneixement tècnic, investigació, anàlisi i el suport de les eines necessàries per dur a terme amb èxit la tasca. I és que per poder arribar a les primeres posicions, és fonamental planificar una bona estratègia en base a determinades paraules claus i a continguts que puguin resultar útils i interessants per a la nostra audiència.

Afortunadament, no es tracta d’un treball que haguem de fer de manualment, el que cosa portaria molt de temps i requeriria de molt esforç. Actualment, són moltes les eines que podem trobar a internet i que poden facilitar-nos aquesta tasca. No obstant això, hem de tenir en compte que no totes són igual de completes, ni ofereixen les mateixes prestacions. Per això, a continuació et portem una selecció de les eines SEO més usades pels professionals del sector perquè ofereixen resultats fiables i faciliten molt la planificació de les estratègies de posicionament web.

1.- Google Analytics. És un clàssic entre les eines d’analítica web i una de les més usades, per dues raons essencials; perquè és gratuïta i perquè ofereix una gran quantitat de dades. L’únic inconvenient és que ens proporciona tanta informació que moltes vegades pot resultar complicat treure les millors conclusions. I quan volem treure el màxim profit a aquesta eina, correm el risc d’acabar perdent molt de temps a cada segment d’informació.

2.- Webmasters Tool. Google ha creat aquesta eina per ajudar els administradors web a optimitzar de forma correcta les seves webs. Ofereix informació molt valuosa sobre les visites per posicionament natural i permet enviar el mapa del web i el robots.txt, a més de mostrar la llista d’enllaços interns i externs del web, ajustar la freqüència de rastreig de Google bot, saber quines són les paraules clau més utilitzades pels usuaris per trobar la nostra pàgina, i veure la taxa de clics i les estadístiques de la nostra web, entre d’altres. A més, si la fem servir juntament amb Google Analytics, els resultats seran fins i tot millors.

3.- SEMRush. És una eina molt completa que ens ofereix informació combinada sobre SEO i SEM perquè puguem tenir una visió més completa sobre la situació de la web abans de planificar les nostres campanyes de màrqueting. Ens brinda dades molt fiables sobre les posicions, destacant les keywords més importants i el seu grau de competència, juntament amb l’URL concreta que està posicionada i la seva SERP. I tot això mostrat d’una manera molt visual, el que fa que les tasques d’anàlisi i avaluació resultin molt més senzilles.

4.- Woorank. Aquesta eina avalua la major o menor optimització de la pàgina web i analitza els diferents aspectes que ajuden al posicionament del web, a més de donar-nos consells sobre les millores que es podrien realitzar-se. Encara que ofereix anàlisi gratuït al mes, es tracta d’una eina de pagament. No obstant això, val la pena, ja que ens permet dur a terme una anàlisi molt efectiu d’una web en concret i conèixer la seva situació pel que fa al posicionament SEO a uns pocs minuts.

5.- Keyword Planner. És l’antiga eina de paraules clau, millorada i evolucionada, sobretot per a les estratègies SEM, però segueix sent útil per a veure els Keywords són més adequades per desenvolupar l’nostra estratègia de posicionament. Ens permet saber quantes cerques es realitzen al mes sobre un terme concret i buscar idees per planificar les nostres campanyes a AdWords, a més d’obtenir previsions per saber el rendiment que podria tenir una llista de keywords per a una determinada licitació o pressupost.

Agencia seo barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!