9 consells per triomfar amb el teu vídeo màrqueting en xarxes socials

9 consells per triomfar amb el teu vídeo màrqueting en xarxes socials

Ja t’has convençut de tot el que el vídeo pot aportar a la teva marca? Per acabar, vull compartir amb tu aquests 9 consells perquè la teva estratègia de màrqueting en vídeo surti a cor què:

Busca vídeos que generin interaccions. En particular, centra’t en crear continguts que els usuaris puguin i vulguin compartir. Posa-ho més fàcil possible i busca temàtiques que facin que se sentin reflectits, que els moguin a l’acció o que els resultin útils.

Crea contingut emotiu. Ja ho deia Aristòtil: el pathos o recurs a l’emoció és una de les eines més efectives per persuadir i moure a les masses. El vídeo és un dels millors formats per provocar una resposta emocional així que aprofita-ho!

Adapta els teus vídeos als algoritmes de cada xarxa social. Pensa en les diferents maneres en què xarxes com Facebook, Twitter o snapchat es comporten a l’hora de compartir continguts. Per exemple, a Twitter prima l’última hora i en snapchat els continguts són efímers, mentre que a Facebook pots comptar amb temps més llargs perquè els usuaris reaccionin.

Inclou el SEO en la teva estratègia. Especialment, si els teus campanyes de vídeo inclouen a YouTube, és crucial comptar amb una bona optimització per incrementar el nombre de reproduccions. Però cada xarxa social compta amb les seves pròpies estratègies de posicionament així que no deixis de fer els teus deures de SEO!

El bo, si breu, dues vegades bo. Ja coneixes el refrany, oi? Doncs bé, aquí ha arribat el moment d’aplicar-lo. Tot i que cada xarxa té el seu “durada estrella”, una de les característiques que el posen fàcil perquè els teus vídeos triomfin és que siguin breus. Com més curt, millor!

Utilitza el storytelling per comunicar-te de manera més efectiva. Si vols guanyar-te als teus usuaris i fer que recordin la teva marca, ¡conta’ls una gran història! Ningú vol veure (i molt menys compartir) “un altre anunci més”, sigues creatiu i aconseguiràs guanyar-te el seu cor.

Converteix al client en el protagonista. Perquè el teu contingut aconsegueixi tenir un impacte en l’usuari, aquest ha de sentir que li parla a ell. Vivim en un món ple de continguts i ens hem acostumat a filtrar ràpidament el que no va amb nosaltres, així que si vols guanyar-te l’atenció dels usuaris, fes que se sentin una part central de la història.

Comença fort. Un dels grans enemics del vídeo màrqueting són els abandonaments. Molts usuaris deixen de veure un vídeo al cap d’uns segons, així que necessites enganxar-des del mateix començament. Els 30 primers segons són clau per assegurar-te que es quedin amb tu.

Integra el vídeo amb la resta de la teva marca. El màrqueting digital en general, i les campanyes de vídeo en concret, són un ingredient més de la teva estratègia de publicitat i branding. Crea vídeos que reflecteixin l’estil, els valors i la per la teva marca.

 

Experts en marketing digital en l`agencia seo  de Judith sauch.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *