Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

21 de novembre de 2018
0 comentaris

Vídeo Marketing

Per què incloure els vídeos en la teva estratègia de màrqueting i apostar pel YouTube SEO?

YouTube és el segon motor de cerca més utilitzat al món, només per darrere de Google.A dia d’avui, YouTube rep un bilió de visitants únics al mes que realitzen 3 milions de cerques mensuals i pugen 100 hores de vídeo cada minut.

Però no només això, sinó que si YouTube fos un país seria el tercer més gran del món només per darrere de la Xina i l’Índia, i de fet gairebé una de cada dues persones que es connecten a Internet estan a YouTube.

Imagina llavors tot el que pots aconseguir si dissenyes una bona estratègia a YouTube!

De fet, cada vegada són més les petites, mitjanes i grans empreses que coneixen el potencial del vídeo en línia i que cada vegada més aposten pel vídeo SEO per aconseguir millors resultats, ja que és una opció econòmica i l’abast de qualsevol negoci per petit que sigui.

De seguida tu també vas a saber com utilitzar YouTube per optimitzar els teus vídeos per ocupar les primeres posicions dels cercadors i aconseguir arribar a molta més gent.

Per aparèixer en les primeres posicions de Google o YouTube no n’hi ha prou amb pujar un vídeo al teu canal i posar-li un títol atractiu, sinó que hi ha una sèrie de tècniques de YouTube SEO que cal que coneguis perquè puguis treure el màxim profit al vídeo màrqueting ja sigui per atraure més trànsit al teu lloc web, per augmentar la teva visibilitat, donar-te a conèixer, incrementar l’engagement, generar més leads, augmentar la taxa de conversió o qualsevol altre objectiu que t’hagis fixat.

A continuació mencionem algunes técniques que has d’aplicar per fer-ho bé a YouTube:

1. Té cura l’aspecte del teu canal de YouTube

La primera impressió és la que compta així que té cura del disseny de la teva canal de YouTube perquè sigui atractiu i agradable de veure.

Tria un nom d’usuari que s’identifiqui amb la teva marca i amb allò que desitges transmetre, i el mateix passa amb la imatge de perfil i la de portada.

L’ideal és que seleccionis un disseny responsive, és a dir, que estigui adaptat als diferents dispositius, i també tracta de fer una bona descripció de la cadena amb aquelles paraules clau relacionades amb el teu nínxol o sector de mercat.

A més, també pots fixar un vídeo de presentació a la part superior del teu canal que només es mostrarà a nous visitants que encara no estan subscrits al teu canal (i de fet és una opció més que recomanable que cada vegada més marques aprofiten).

Tracta que el vídeo sigui breu, que introdueixi a la teva audiència al teu canal, que enganxi i que convidi a subscriure inserint a més diverses anotacions.

 

2. Crea llistes de reproducció

Tenir tots els teus vídeos classificats i distribuïts en diverses llistes de reproducció va a resultar-te molt útil per organitzar la teva informació.

Però no només això sinó que les playlists també apareixen en els resultats de cerca amb la qual cosa si les fas servir per agrupar els teus diferents vídeos més de facilitar la revisualización de tots els vídeos d’aquesta llista també estaràs ajudant al teu canal a aparèixer en els resultats de YouTube amb la qual cosa augmentes la visibilitat.

 

3. Investiga a la teva audiència i no perdis de vista a la teva competència!

Un dels avantatges de fer YouTube SEO és que és molt senzill, entre altres coses perquè la plataforma ofereix diversos informes i estadístiques sobre els teus visitants; ara l’edat, el gènere i la ubicació.

Tot això t’ajudarà a saber a qui estan arribant els teus vídeos i qui és realment la teva audiència amb la qual cosa podràs fer-te una idea de quin camí seguir.

També et resultarà molt útil analitzar al teu competència, ja no només per veure què fan, com ho fan i com els va sinó també per veure quines paraules clau estan utilitzant per posicionar els seus vídeos.

 

 

4. Defineix els teus vídeo paraules clau

Un dels passos més importants per tenir èxit fent YouTube SEO és prendre el temps necessari per investigar quins van a ser els teus vídeo paraules clau i d’aquesta manera anar sobre segur quan optimitzis teus vídeos.

Tens diverses maneres de fer-ho, per exemple fixa’t què cerques són les més habituals en el sector en què et mous usant el cercador de YouTube o fins i tot pots utilitzar Google Trends per compara diversos termes de cerca similars i veure la seva tendència o el Planificador de Paraules clau de Google per veure quantes recerques té per mes una determinada paraula.

 

5. Crea contingut interessant, únic i rellevant

Per molt que els vídeos funcionin, no deixen de ser contingut i per tant quan la teva audiència els visualitza ho fa amb la intenció de trobar un valor en ells.

Això vol dir que has de crear contingut que sigui interessant, útil i únic que estigui orientat a satisfer les necessitats de la teva audiència. Pensa que no hi ha res més directe que el màrqueting de continguts així que tracta de donar resposta a les teves vídeos a les possibles dubtes i inquietuds de la teva audiència.

Si no saps per on començar pots fer servir el recomanador de continguts de Postcron, que t’ajudarà a trobar els temes que més interessen a la teva audiència a través de les xarxes socials.

I recorda que Google classifica els vídeos en funció de com les persones interactuen amb ells així que a més visites i interaccions, major posicionament.

Bàsicament, Google es fixa en els següents aspectes per determinar la qualitat d’un vídeo:

6. Tria un títol per al teu vídeo que sigui ‘SEO friendly’ com indica judith la experta en seo barcelona.

El títol és una de les peces claus del YouTube SEO i una de les més oblidades així que sí o sí has ​​d’incloure la paraula clau en ell -i com més al principi del títol estigui, millor que millor-.

A més, el títol d’un vídeo és una de les raons per les quals anem a triar o no fer clic tant directament des de YouTube, com si ho comparteixes a les xarxes o el envies per e-mail, així que necessites un títol suggerent, impactant i que incentivi a l’acció. I sobretot, intenta no superar els 60 caràcters.

Tingues en compte també que paraules com “consells”, “errors”, “com” i altres similars desperten la intriga de l’audiència i fan que els títols siguin més clickeables.

7. Escriu una bona descripció del vídeo

Un altre factor essencial a tenir en compte quan facis YouTube SEO és la descripció ja que afecta més del que imagines la posicionament.

La raó és molt senzilla: com Google no pot escoltar els vídeos llavors de basa en la descripció en text per a determinar el contingut del vídeo.

Però no qualsevol descripció és vàlida sinó que has de tenir en compte diversos requisits, com ara:

Fes una descripció detallada, explicativa i persuasiva sobre el contingut del teu vídeo de fins a almenys 250 paraules, perquè encara que només es mostrin les primeres línies a l’usuari tu el que vols és posicionar els teus vídeos a YouTube i les descripcions són llegides tant per Google com per YouTube.
Afegeix l’enllaç al teu blog o pàgina web en el primer paràgraf ja que això maximitza el CTR o taxa de clic cap al teu lloc.

Inclou la paraula clau entre les 25 primeres paraules.

Introdueix la paraula clau almenys unes 3 o 4 vegades.Afegeix una crida a l’acció per dir-los que esperes que comparteixin el vídeo, comentin, se subscriguin, visitar teu blog o qualsevol altra acció que vulguis que facin.

El nostre consell és que inverteixis una mica de temps en la descripció perquè ho veuràs recompensat en el posicionament.

8. No t’oblidis de les etiquetes quan facis YouTube SEO

Les etiquetes més d’ajudar-te a definir i posicionar correctament el teu vídeo també ajudaran a que aquest aparegui en en apartat de vídeos relacionats a la barra lateral mentre els usuaris estan veient altres vídeos relacionats amb la teva temàtica amb la qual cosa pots aconseguir noves visites.

Per tant, inclou totes aquelles etiquetes que consideris rellevants però evita totes aquelles que no estiguin relacionades amb el context del vídeo. Com et buscaria un usuari? Pensa-ho, investiga i afegeix etiquetes perquè el teu vídeo sigui ofert per a una determinada cerca. Això sí: compte amb la sobreoptimizació.

 

 

 

10. Comparteix els teus vídeos en diferents plataformes

Difon-en diferents plataformes: a través de correu electrònic, en xarxes socials com Facebook o Twitter i fins i tot al bloc o lloc web.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!