Certificat SSL

Google dóna prioritat a les recerques a les web amb certificat SSL

Google està donant prioritat en el seu cercador a les pàgines que tinguin el certificat SSL. Un certificat proporciona una major seguretat a les web i a les dades sensibles. Google ha comunicat oficialment en diverses ocasions la seva predilecció per crear un Internet més segur, de manera que premiaran amb un millor posicionament (SEO) a aquells llocs que es preocupin per mantenir el seu portal segur i inclou el https com a senyal de rànquing.

Google porta temps impulsant l’ús del web https, o el que és el mateix, els certificats SSL.

I per això, va realitzar un comunicat oficial “HTTPS com a senyal de rànquing” on informava que el https començaria a prendre influència en el seu algoritme de posicionament.

Des de llavors, aquest certificat de seguretat ha anat incrementant la importància, fins a tal punt d’aconseguir millorar en el rànquing a Google, de manera que ara és un altre factor important de cara al SEO.

Per aquesta raó, són molts els SEO (posicionadors webs) que s’han posat mans a l’obra per millorar el posicionament web dels seus clients.

Ja que es tracta d’un factor que cada vegada pren més rellevància en l’algoritme de posicionament.

Què és un certificat SSL?

Un certificat SSL proporciona seguretat als usuaris visitants a la teva pàgina web. Aquests certificats confirmen que un lloc web és fiable i segur tant per a la seva navegació com per a la tramitació i ús de dades personals. Ja que tota la informació entre usuari i servidor es realitza de manera encriptada.

SSL correspon a “Secure Socket Layer”, que en espanyol ve a significar alguna cosa així com “Capa de Connexió Segura”. SSL és un protocol de seguretat i ens assegura que les nostres dades no seran llegides per tercers que interceptin la comunicació.

Quan una pàgina web està utilitzant un certificat SSL, a la barra de navegació del navegador apareix un cadenat verd i l’enllaç que dirigeix ​​al web comença per “https” en comptes de “http”.

SEO i seguretat amb un certificat SSL

El fet que Google comuniqui constantment la importància que té el certificat SSL, és una de les grans raons per les quals cada vegada hi ha més pàgines amb aquests certificats. Podem veure un altre comunicat seu amb relació als certificats SSL en què parlen sobre “HTTPS com a senyal de rànquing”.

Hi ha un doble motiu fonamental pel que és imprescindible el certificat de seguretat SSL al web de la teva empresa: el SEO i la seguretat.

El benefici, en primer lloc, no només arriba als teus clients, sinó a Google. La teva empresa estarà millor preparada per al SEO, millorarà en el posicionament web i, per tant, escalarà llocs en el cercador.

A més és un element de tranquil·litat i, sobretot, seguretat. Els teus clients podran navegar per la web del teu negoci, ingressar les seves dades personals i fins i tot realitzar transferències sense por que els robin la informació o la perdin.

Per tant, i com ja us hem comentat, per fomentar i incentivar l’ús d’aquesta eina, Google està premiant a aquelles pàgines web amb un millor posicionament en el seu cercador. Però aquesta només és un dels avantatges del certificat SSL.

A continuació us expliquem totes.

Genera confiança en els usuaris

En tractar-se d’un indicador de seguretat que està a la vista de tots, als usuaris els proporciona una gran confiança. És la manera més senzilla per pal·liar les pors existents respecte a la informació confidencial. Molta gent té por que un tercer pugui interceptar i robar-li al seu compte bancari. Amb un certificat SSL aquestes dades estan fora de perill.

 

Millor experiència d’usuari

En relació amb les anteriors avantatges del certificat SSL, l’experiència d’usuari millorarà de manera considerable. Ja que navegarà amb la seguretat que les seves dades no es filtraran. El que provocarà un efecte halo sobre els nostres productes. És a dir, l’usuari percebrà la web com un lloc segur, i per tant, fins i tot abans d’haver comprovat per si mateix la qualitat dels nostres productes (havent-los comprat i rebut), tindrà la certesa que es tractaran de productes de gran qualitat.

Protecció enfront atacs contra el servidor

Una altra de les grans avantatges del certificat SSL és la protecció que ens proporciona el protocol https davant els atacs cibernètics. Com ara els atacs de denegació de servei que saturen la nostra pàgina web o els spammers que intentin llegir les comunicacions entre l’usuari i servidor.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *