Marketing Digital

Tendencies de SEO i Marketing Digital

30 d'octubre de 2018
0 comentaris

Consells per escriure un article perfecte

El títol d’un post és el primer detall en què es fixen els lectors d’un bloc. Per tant, inverteix temps en triar un bon títol que convidi a la lectura del contingut del text. Els lectors valoren especialment els continguts que a més d’informatius són pràctics perquè ofereixen solucions en una àrea en concret. Inclou una de les paraules clau del text en el títol per a un millor posicionament.

Un llenguatge proper

El llenguatge dels blocs és proper, senzill i directe. Tracta de tu al lector. Aporta continguts de valor redactats en un to comprensible. Pots enllaçar fonts de consulta si cites a un autor, un estudi recent o una notícia d’actualitat. És molt important que coneguis quin és el teu públic objectiu ja que només així podràs crear una veritable comunicació. Si tens clar a qui et dirigeixes et resultarà més senzill redactar els teus articles.

Estructura les idees principals

Abans de començar a escriure sobre el tema principal, crea una estructura per al text. Organitza les idees principals i secundàries del mateix a través d’una introducció, un desenvolupament i una conclusió. Un tipus d’estructura que també ofereix bons resultats és l’organització d’idees en llistes numerades.

Calendari editorial

Un article perfecte no és el resultat de la inspiració del blogger sinó fruit de la feina. Per tant, és important que siguis constant en l’actualització de continguts del teu bloc a través de l’elaboració d’un calendari de publicacions setmanals.

Format dels articles

Estructura dels articles en paràgrafs breus de al voltant de sis línies. És aconsellable que l’extensió del post tingui entre 500 i 700 paraules. No obstant això, més important que el nombre de termes és la qualitat.

Fotografies de qualitat

Acompanya els teus textos de fotografies de qualitat que il·lustrin amb contingut visual la informació del teu article. Selecciona fotografies lliures de drets a través de bancs d’imatges. Pexels és una bona proposta.

Utilitza recursos literaris

No cal adoptar un estil poètic perquè els recursos literaris tinguin sentit en un article. Les metàfores resulten especialment visuals per expressar una idea.

Apel·la al lector

Realitza preguntes en el teu article que apel·lin al lector perquè se senti part implicada en la comunicació. Pots tancar el teu article amb una pregunta per animar els lectors a que deixin les seves idees en forma de comentari o el comparteixin a les seves xarxes socials.

Utilitza sinònims

Per evitar repetir un mateix terme en moltes ocasions al llarg de l’article, utilitza conceptes sinònims per aportar una major riquesa de vocabulari al text. Recorda que no només importa allò que dius sinó també, com ho dius. Dels consells per escriure un article perfecte, aquesta idea és una de les que has de tenir present.

Dóna suport teves afirmacions amb dades

Pots recolzar els teus afirmacions amb dades estadístiques o il·lustrar les teves idees amb exemples clars. També és aconsellable que repeteixis la teva idea principal en tres ocasions però fes-ho utilitzant diferents paraules.

Estadístiques del bloc

Utilitza Google Analytics per la teva estratègia de continguts. A través d’aquestes dades podràs fer un seguiment d’aquells temes que més interessen als lectors del teu bloc. I això et donarà idees per escriure bons articles.

Un article original

A través d’internet pots trobar inspiració en altres blogs de la teva mateixa temàtica. No obstant això, el teu contingut ha de ser original. Si ofereixes alguna cosa diferent als altres aconseguiràs que els lectors no sentin que els teus articles són “més del mateix”.

Tema ajustat a la línia del teu bloc

Pots tenir moltes inquietuds personals, però, un blog ha de mostrar una coherència en els temes. Només així aconseguiràs especialitzar-te com a expert en una temàtica.

Afegir vídeos de Youtube

No només pots afegir fotos al text sinó també, vídeos de Youtube que aportin contingut de valor al tema del post.

Un article atemporal

Un post perquè sigui considerat reeixit, és aquell que és font de visites de manera constant. Això passa quan es tracten temes atemporals que no estan subjectes a fets d’actualitat. Per exemple, un article que tracti sobre consells d’autoestima sempre serà un tema vigent, el que et permetrà actualitzar-lo i afegir o modificar informació al llarg del temps.

Aquests consells per escriure un article perfecte t’ajudaran a posicionar teu blog millorant la teva visibilitat online i la teva marca personal, segons aconsella l`agencia seo barcelona experts en marketing digital.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!