L`origen de Yahoo

Totes les empreses tenen un origen i en el cas de les empreses digitals, la gran majoria sorgeixen d’una forma molt humil.

Yahoo! Va ser creada per Jerry Yang i David Filo, dos joves estudiants de postgrau de la Universitat de Stanford. Tots dos van començar a idear la necessitat d’una eina de gestió i guia dels continguts que ja circulaven per Internet el 1994, per facilitar la recerca dels internautes. Jerry i David, van iniciar el seu treball en una autocaravana situada en un camp de la Universitat de Standford.

Yahoo !, originalment anomenada “Jerry ‘s Guide to the World Wide Web” una cosa semblant a la Guia d’Internet de Jerry. Amb tot, aviat van canviar el seu nom a Yahoo (nom que prové d’uns personatges que apareixen en el llibre de Els Viatges de Gulliver (Yahoos) com sembla que deia el pare de David als dos joves inquiets.

Tot va ser, com sol passar en els inicis d’aquestes empreses d’Internet, molt ràpid. Les visites van començar a créixer a Yahoo! de manera exponencial, arriben a finals d’any a 100.000 visites diàries ( ‘i això en 1994 !!).

El següent moment important va succeir el 1995, quan un gran fons va veure negoci a Yahoo! i va decidir invertir 1 milió de dòlars a l’empresa. En aquell moment tot va començar a canviar, Jerry i David es van mudar de la seva autocaravana a una petita oficina de Silicon Valley (no podia ser d’una altra manera) i poc a poc el projecte es fu consolidant i convertint en el que avui és.

Una altra dada d’interès van ser la seva evolució en borsa. Yahoo! va fer ric a moltes persones que van invertir en ella. Així per exemple, el 1997 i 1998 les seves accions es van disparar 511% i un 584% respectivament. Els que van haver invertit aquests anys i venut en el seu moment haurien obtingut uns increïbles rendiments (si haguéssim invertit 9738 $ això s’hauria convertit en 1.000.000 $)

I fins aquí l’origen de Yahoo! sens dubte, que deixem obert un nou post més endavant sobre el desenvolupament i l’actualitat d’aquesta empresa, que realment és apassionant i amb molt vaivens molt interessants.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *