El pols de la llengua als Països Catalans

Blog sobre llengua i societat de Pere Mayans

22 de novembre de 2012
0 comentaris

Paranoia anticatalana del PP

Tothom sap de la força ideològica del llenguatge… No és el mateix dir “la relació entre Catalunya i Espanya” que dir “la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya”; no és el mateix parlar d’espanyol que parlar de castellà; no és mateix dir “País Valencià” que dir “Comunitat Valenciana”; ens posicionament molt clarament quan diem “selecció estatal de futbol” i no diem “la nostra selecció nacional (espanyola) de futbol”… Amb l’ús d’una o d’una altra paraula comuniquem alguna cosa més que un simple concepte, comuniquem referents, ideologies, marcs de referència…

Però el que ha fet el PP de les Illes supera, de molt, els exemples anteriors. En una convocatòria publicada en el Butlletí Oficial de les Illes Balears de 18 d’octubre de 2012 s’escriu el següent:

“…es convoquen subvencions per fomentar la producció, distribució i promoció de la indústria cinematogràfica i audiovisual de les Illes Balears en la llengua cooficial distinta del castellà”.

Per a aquesta gent, el català no té ni nom, malgrat que en l’Estatut d’Autonomia de les Illes Balears el nom que hi apareix és justament el de català. Quina serà la propera bestiesa d’aquesta tropa a les Illes? (i al País Valencià? i a la Franja? i al Principat de Catalunya?).      

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!