El pols de la llengua als Països Catalans

Blog sobre llengua i societat de Pere Mayans

18 de març de 2009
2 comentaris

Contes portats pel vent II (contes amazics i àrabs)

Tal com dèiem fa un any, en el marc del Pla per a l’actualització de les metodologies del programa d’immersió lingüística, el Departament d’Educació està impulsant l’edició de materials didàctics que puguin donar resposta a la nova realitat sociolingüística del nostre alumnat. Per això es va col·laborar en l’edició del primer volum de  Contes portats pel vent, on podem trobar contes en wòlof, ful i manding, que, a part de poder-los escoltar en la seva llengua original, també es poden llegir els subtítols en català o escoltar-los directament en llengua catalana. 

Ara acaba d’aparèixer el número 2 d’aquests contes portats pel vent, ara en llengua àrab (àrab dialectal del Marroc) i en llengua amaziga (en les variants tarifit del Rif i taixelhit de l’Atles).

Com dèiem, en el CD trobareu tres contes interactius: dos en àrab dialectal del Marroc (tot i que un dels contes provingui d’Aràbia) i un altre en dues variants de l’amazic (les variants que tenen més parlants a Catalunya).

També hi trobareu una guia didàctica amb els continguts següents: una fitxa tècnica; a qui va adreçat aquest material; algunes informacions sobre les llengües dels contes; una sinopsi argumental; els eixos transversals que es poden treballar amb aquests contes; els objectius; i una proposta metodològica.

L’objectiu és clar: fer un reconeixement a l’aula de les llengües d’origen de molts dels nostres estudiants i treballar per l’educació intercultural i plurilingüe de l’alumnat del nostre país sense oblidar que la llengua de cohesió social, la llengua comuna, la llengua de referència ha de ser la llengua catalana. 

    1. Pensa que l’entrada és del 2009 i que en aquell moment es van enviar a tots els centres que tenien aula d’acollida… De tota manera, encara en tinc alguns, d’exemplars… Cal dir, però, que necessites lector de CD (i ja saps que ara no n’hi ha gaires, d’ordinadors, que els puguin llegir). Sigui com sigui, si em dius el nom del centre, te l’envio.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!