El pols de la llengua als Països Catalans

Blog sobre llengua i societat de Pere Mayans

31 d'agost de 2009
0 comentaris

Àrea Lingüística de la Llengua Catalana

Aquest és el nom que l’Associació Cívica per la Llengua d’Elx “El Tempir” li ha donat al mapa de la llengua catalana que ha distribuït en els centres educatius de la zona sud del nostre país. Una iniciativa que vol fer visible a l’alumnat, especialment de secundària, el conjunt de les terres de parla catalana. Tant de bo que iniciatives d’aquest tipus arribessin a tots els centres escolars del país (dels Països Catalans) i que, com fan altres comunitats lingüístiques (especialment els bascos, per als quals el conjunt d’Euskalherria, com hem vist aquests dies, és una qüestió cabdal), el referent unitari fos sempre present, sobretot davant de tendències secessionistes.

El mapa, a més, té la virtut que dóna una visió molt unitària de la llengua, lluny de les fronteres administratives. La representació dels parlars de transició entre el català nord-occidental i el català sud-occidental (o valencià) són una bona mostra que català/valencià no són dos concepte oposats, com, malauradamentm, alguns s’entossudeixen a repetir. El mateix podríem dir dels parlars de la Franja.

També és especialment interessant el fet que s’incorpori una mapa de la mediterrània occidental que permet veure l’abast real de la nostra comunitat lingüística.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!