Galí: un mètode interactiu per a l?aprenentatge de l?alguerès

El Departament d’Educació, conjuntament amb el municipi de l’Alguer, acaba d’editar els materials interactius d’aprenentatge de llengua catalana GALÍ en la seva versió algueresa. Aquest material, del qual, com hem vist en l’apunt anterior,  ja hi ha la versió en català central i en català nord-occidental, és una aposta clara per modernitzar l’ensenyament de la nostra llengua en el país català de Sardenya. Podem trobar-ne la versió en línia a http://clic.edu365.cat/gali/gali/galiAlg.jsp?var=alg.

Aquest mètode d’ensenyament interactiu de la llengua s’ha elaborat en el marc del conveni de col·laboració que la Generalitat de Catalunya (Departament de la Vicepresidència i Departament d’Educació) manté amb el Municipi de l’Alguer. Aquest conveni és el que ha permès també l’edició del llibre de text Alguerès 1 (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/27083) i el CD Cançons de l’Alguer per a les escoles (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/48302). 

Es tracta d’una iniciativa que vol modernitzar la didàctica de la nostra llengua a l’Alguer. En aquest sentit, cal recordar que, mitjançant el Projecte Palomba que duu a terme Òmnium Cultural de l’Alguer, uns 1800 nois i noies algueresos de primària i de secundària fan una hora de català a la setmana. De fet, a diferència de les versions en català central i en català nord-occidental, pensades per a alumnat nouvingut al nostre sistema educatiu, la versió algueresa es vol per a les classes de llengua catalana, ja que, malauradament, la majoria de l’alumnat té un coneixement molt baix –o nul– de la llengua pròpia de l’Alguer. Paral·lelament, el fet de disposar d’una versió a la xarxa fa que tothom qui vulgui es pugui familiaritzar amb el català de l’Alguer, seguint un mètode d’autoaprenetatge.

Pel que fa a les característiques del programa, cal que consulteu l’apunt anterior, que feia referència a la versió nord-occidental del Galí.

Deixa un comentari