5 d'abril de 2007
General
0 comentaris

Espartans

Barcelona, Bosque multicines, sessió de les 22 hores. Just abans de començar la pel·lícula "300" passen els anuncis de rigor. Un d’ells és el de l’Escola Superior de Cinema i Audiovisuals de Catalunya (ESCAC) i com acostuma a passar és original i està ben fet. Només una consideració: està en castellà. Penso que deu ser cosa dels joves cosmopolites, ja que en el món de l’audiovisual en van ben assortits. De tota manera no és una justificació ja que es tracta d’una universitat catalana i un anunci no crec que el deixin totalment a les mans dels alumnes.
Però dos o tres anuncis després m’adono que el món ja ha optat per la colonització definitiva i la meva és una generació que s’ha quedat en l’antiguitat. És com allò de la fractura digital: si no entres al mon d’internet pots viure igual, però ho faràs en una realitat que morirà amb tu ja que només està lligada amb l’ahir i no té connexió amb el demà. Això és el que vaig sentir al veure l’anunci de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Tot i ser una universitat pública catalana que sempre ha defensat la llengua d’aquí ha optat per fer l’anunci en castellà.
Simplement patètic.
Respecte a la pel·lícula tres coses. En qüestió d’imatge molt bé. El guió molt dolent ja que és reiteratiu en una mateixa idea durant tota la pel·lícula i realment es fa avorrida. I finalment la idea de fons connecta bastant amb els catalans, ja que t’explica la història d’un poble que lluita fins a la mort per defensar les seves lleis, la seva llibertat, davant d’un imperi d’homes sotmesos que els vol envair. No sé si escombro massa cap a cas, però crec que és el que deurien sentir els catalans quan lluitaven a la guerra de successió. O lluitaven per les Constitucions catalanes que els feien ciutadans lliures o queien sota la llei castellana que els feia vassalls d’un rei absolutista.


Imatge extreta de http://www.cinemovies.fr/news/news/1/300.jpg

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!