Programari Lliure i Societat

Reflexió sobre temes de programari lliure vinculats a aspectes socials

6 de juliol de 2004
Sense categoria
3 comentaris

III Jornades de Programari Lliure

Del 7 al 10 de Juliol del 2004 se celebrara la tercera edició de les Jornades de Programari Lliure. El seu programa és extens i inclou moltes activitats vinculades a la temàtica d’aquest bloc. Per aquest motiu hi dedicarem una cobertura especial al que allà succeeixi durant aquests propers dies, a través de diverses cròniques breus i alguns artícles extensos relacionats amb els temes tractats. Doncs ja ho sabeu, podeu mirar d’apropar-vos personalment i/o seguir el seu desenvolupament a través d’aquest bloc. [si premeu “Vull llegir-ne més” podreu veure una síntesi del programa]

La tercera edició de les Jornades de Programari Lliure, es traslladada aquest any a Manresa en una aposta dels organitzadors per la descentralització territorial.

El màxim responsable en TIC de la Generalitat de Catalunya, Oriol Ferran, serà present a la taula rodona inaugural sobre programari lliure i administració pública, moderada pel periodista Vicent Partal.

Ian Murdock i Martin Michlmayr, fundador i líder actual del projecte Debian respectivament, seran també presents en unes III-JPL on aquesta distribució de programari lliure gaudirà d’una especial atenció. En paral·lel amb les Jornades tindrà lloc una trobada de desenvolupadors de Debian dels Països Catalans.

Les prop de 20 ponències presentades ens permetran prendre el pols de què s’està fent en l’àmbit del programari lliure en el nostre entorn geogràfic proper. A més de les comunicacions, els debats, i les conferències convidades, en aquesta edició hem volgut reforçar significativament els tallers pràctics. L’oferta inclou, entre d’altres, diferents eines de desenvolupament, multimèdia amb programari lliure (GIMP, Blender, àudio), eines d’ús científic i docent, i wireless. Si vols assistir a cap taller cal primer que t’inscriguis gratuïtament a les jornades i després reservis plaça pel taller, tot a la web. Les places són limitades i estan volant!

Altres activitats a remarcar són la conferència sobre openMosix a càrrec de David Santo, la sessió especial sobre legislació de propietat intel·lectual i industrial, i el tutorial de KDE per part d’Antonio Larrosa, un destacat desenvolupador del projecte. Amb la sessió especial sobre moviments socials tindrem l’oportunitat de conèixer una sèrie d’inciatives ciutadanes que utilitzen el programari lliure com a eina bàsica de treball, i que posen de manifest els avantatges socials i ètics d’aquest tipus de programari.

El teixit empresarial que creix al voltant del programari lliure serà present a les III-JPL a través d’algunes ponències i de les sessions que IBM, Sun, Novell-SuSE-Ximian i HP dedicaran a explicar alguns dels seus projectes.

Aquest intens programa d’activitats es completarà amb una exposició paral·lela de material informàtic històric i un concurs de projectes fi de carrera relacionats amb el programari lliure… sense descartar alguna sorpresa d’última hora!

Les jornades pretenen ser un punt de trobada per a tots aquells que tenim un interès en el programari lliure o que ens hi sentim vinculats d’alguna manera, hi sou tots convidats!

Resum del programa d’activitats

El programa definitiu complert es troba a http://jornadespl.upc.es/programa/

Totes les tardes hi ha tallers de 16:30 a 19:30. Les comunicacions es reparteixen entre els matins de dijous a dissabte, de 10 a 13:30, i les tardes de dimecres a divendres, de 15:30 a 16:30.

* Dimecres 7
12:00-13:30 Taula rodona: Programari Lliure i Administració Pública

* Dijous 8
09:00-10:00 Conferència d’Ian Murdock sobre el projecte empresarial Progeny

10:45-13:30 Sessió especial sobre legislació de propietat

* Divendres 9
10:45-13:30 Sessió especial sobre procés distribuït, amb conferències de Grid Computing (IBM) i OpenMosix (David Santo)

16:30-19:30 Tutorial de KDE, per Antonio Larrosa

* Dissabte 10
10:30-13:30 Sessió especial Debian, amb conferències sobre Debian GNU/k*BSD (Guillem Jover i Robert Millàn) i “The community driven distribution” (Martin Michlmayr)

15:30-17:30 Sessió especial de moviments socials amb representants d’Infoespai, Pangea, Indymedia, Kernel-Panic, …

[el logo de la notíca és el “Colifree”, per F.X.Escarmís]

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!