Tenir salut

En una societat tan medicalitzada com la nostra, on sembla que només sigui possible sobreviure a base de medicaments i de visites constants als especialistes, analítiques de control de colesterol, de la pressió sanguínia, dels menjars i dels beures, amb mil potingues i complements alimentaris… és molt convenient replantejar-nos què vol dir tenir salut i per tant com podem viure bé i ser feliços al marge de tota aquesta intoxicació mental. Som víctimes d’unes publicitats cada vegades més agressives que han de fer funcionar a ritme creixent el gran negoci de les indústries farmacèutiques, dels hospitals i de la medicina privada… La vida i la mort al servei dels grans negocis que ens ofeguen.

Tenir salut és molt més que no tenir cap malaltia, la salut no pot ser absència de sinó que ha de tenir un plantejament positiu. Fa pocs dies, una persona qualificada en aquests temes convidava a allunyar-nos d’aquesta medicalització de la vida, de les visites als metges i de les mil potingues que prenen la majoria i a aprendre a viure sanament pel nostre compte. Es va referir a un concepte de salut que ens pot donar nova perspectiva: SALUT voldria dir una manera de viure autònoma, solidària i joiosa. Una manera d’entendre la vida que ens hem de proporcionar cadascú en el dia a dia canviant de manera d’entendre’ns a nosaltres mateixos, la societat i la vida. Un programa personal de vida i com a membres solidaris de societat; i això ens porta una gran joia.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari