Ramón Cotarelo ha vingut a Perafita

El diumenge 8 de setembre, a Perafita vam rebre la visita d’un personatge molt singular que no ens podrà deixar mai indiferents: el Ramón Cotarelo. Va venir convidat a participar en l’acte que es fa cada any en homenatge als “Puig de Perafita” i ens va adreçar un molt interessant parlament en què va exposar la seva visió radical i ben documentada sobre l’actualitat del País en el conflicte que mantenim amb l’Estat espanyol i la seva opinió sobre com hauríem d’enfocar el futur i anar donant els passos més adequats en les actuals circumstàncies. Va començar exposant com ell i la seva família, per acord ben lliure entre tots, no fa gaire van decidir un canvi de nacionalitat i es van fer catalans a tots els efectes traslladant-se a viure a un poble de Girona, des de Madrid la seva ciutat d’origen i de vida fins fa poc.

El Ramón Cotarelo ha sigut durants anys i anys catedràtic de Ciència Política de la Universitat Nacional a Distància i ara en continua sent-ne catedràtic jubilat. Té un llarg historial de docència i de divulgació dels seus coneixements a través de conferències i de publicacions de llibres i d’articles en revistes. Citem només els seus dos llibres més recents: La República catalana (2016) i España quedó atrás (2018).

El Ramón Cotarelo és un personatge competent en la ciència política i l’aplica constantment a la realitat immediata sense posar-se barreres ni limitacions en el seu pensament. I expressa sempre sense embuts i amb rotunditat la seva visió de les coses sense compromisos de cap mena; acostumats com estem a veure com la majoria es mouen enmig de compromisos i estira i arronses amb la realitat mateixa de les coses, aquesta frescor i autenticitat del Ramón gairebé ens encega els ulls…

Ja fa una colla d’anys que molts gaudim de la veu i del pensament sempre fresc i compromès del Ramón Cotarelo, i l’hem anat seguint sense interrupció dia a dia al seu blog Palinuro sobretot a través del seu missatge diari de correu electrònic que ens arribava cap al migdia amb puntualitat. Ja fa anys que ens vam sentir impulsats per la seva veu nítida i contundent sobre la realitat política que ens envoltava i ens ha sigut llum constantment enmig de la indiferència, la foscor i la farsa política dominant.

Actualment aquest Palinuro ha quedat inactiu i el Ramón Cotarelo s’expressa fonamentalment a través del twitter amb la mateixa contundència i radicalitat. Però continua encara present a la xarxa i qui ho desitgi té a mà recuperar aquesta llarga trajectòria de pensament sobre l’actualitat política de cada moment: el podeu trobar a: https://cotarelo.blogspot.com/.

Agraïm a Ramón Cotarelo aquesta seva visita recent a Perafita i amb ell sentim molt viu dins nostre l’impuls de llibertat plena de pensament i d’expressió, per damunt de les trampes del poder i de la mentida que ja semblen envair-ho tot i arreu com taca d’oli.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de General i etiquetada amb , , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari