Petit Punt de Vista

un petit punt de vista sobre temes d'actualitat

22 de gener de 2013
Sense categoria
0 comentaris

show must go on… però que no faci pena!

Parlament o circ? Polítics o pallassos? Deixem-nos estar de tonteries i siguem ja seriosos. Com diria en Freddie Mercuri: show must go on… però que no faci pena!!

Parlament o circ? Polítics o pallassos? Com diria en Freddie Mercuri: show must go on!!

 

Estava llegint a La Vanguardia les novetats de les negociacions entre els nombrats “partits a favor del dret a decidir” (http://www.lavanguardia.com/politica/20130122/54362987579/cup-dara-si-critico-declaracion-soberanista-pero-no-ha-decidido-si-votara-favor.html) i la meva sorpresa ha estat que no m’he endut cap sorpresa: seguim amb les mateixes pallassades de sempre. Desgraciadament estem ja resignats a les mentides partidistes o a les corrupcions per al benefici personal… també ens hem de resignar en que ni tant sols es mullin sobre els temes que estan sobre la taula? Jo no he estudiat ciències polítiques, però dubto que el “me lavo las manos como Poncio Pilato” sigui una de les matèries de la carrera.

 

Ara s’ha estat parlant sobre una declaració. S’han retocat més o menys punts sobre la versió inicial. S’hauran acostat o no les postures de cada una de les parts. L’escrit actual és millor o pitjor que l’inicial. S’ha negociat bé o malament… en qualsevol cas, “a lo hecho pecho” i ara toca posicionar-se sobre el que hi ha. No sobre el que agradaria sinó, repeteixo, sobre el que hi ha. Que vol dir això del “si crític”? Sincerament, m’esperava més de la regeneració democràtica que tant es combregava des de les CUP. S’està d’acord sobre un escrit o no s’hi està d’acord. Per jugar a “la Puta i la Ramoneta” ja tenim els trileros de la Rambla.

 

No t’estan preguntant si t’agrada més una hamburguesa del McDonald’s o un menú degustació del Celler d’en Roca… No t’estan preguntant si les hamburgueses del McDonald’s són el teu menjar preferit. La pregunta és, simplement: si t’agraden o no les hamburgueses del MacDonald’s. O si o no. “Oh… és que si l’hamburguesa no portés pepinillo si que m’agradaria”. Em sembla perfecte i “si la meva àvia tingués barba no seria la meva àvia, seria el meu avi”. Un altre cop, aquesta no és la qüestió: no t’estan preguntant que és el que s’hauria de canviar de l’hamburguesa per a que t’agradi. L’hamburguesa té pepinillo: lo tomas o lo dejas.

 

Dit això, vull remarcar que la meva crítica no és personalitzada a les CUP sinó en la manca de responsabilitat amb a que ja estan tots habituats a actuar. ERC demanant el vot nul en el referèndum sobre l’estatut, PSC amb l’abstenció en l’investidura  de la passada legislatura, PPc en l’abstenció dels pressupostos 2011, … merda n’hi ha per a tots i se la van tapant els uns als altres. Estem debatent temes seriosos o fent una partida a algun joc de rol? Algú es pensa que té o més o menys responsabilitat sobre una decisió pel fet de votar un “sí crític” o un “si a seques”? Algú es creu que té més o menys responsabilitat pel fet d’abstenir-se en alguna votació? No sé, suposo que des de dins deu ser divertit i tot. Sinó no m’ho explico.

 

Deixem-nos estar de tonteries i siguem ja seriosos. Show must go on… però que no faci pena!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!