Linux Mint 17, excel·lència al rescat de Windows XP

Linux Mint ha alliberat la versió 17 que, sota el nom de Qiana, combinarà l’estabilitat de la darrera versió d’Ubuntu amb l’actualització dels paquets clau amb que s’ha estat treballant en les distribucions de publicació contínua. Això, conjuntament amb l’enorme maduresa del seus escriptoris, el clàssic Mate i el modern Cinnamon, el converteixen en un sistema operatiu tan estable com recomanable.

A poc que el gastem ens n’adonarem que la seva popularitat no és casual. La cura amb els detalls, l’enorme usabilitat, l’estètica, així com el fet que et facilita la vida i que “simplement funciona”, són algunes de les raons per fer-li una ullada. És instal·lar-lo i llest, i de fet només he trobat a faltar el paquet de fonts de Microsoft, que es pot afegir fàcilment des del Gestor de Programari.

Me’n faig creus de les llistes aquelles de “què fer després d’instal·lar Ubuntu o Windows”. Flash i companyia? Tot instal·lat. Drivers? També. Endolles el teu mòbil? A l’escriptori tens la icona. Endolles la impressora? Ja la tens detectada i en funcionament. Televisió amb HDMI? Endolla i a treballar. Actualitzacions? El sistema se n’ocupa de tot sense trencar res. I bé, per suposat, virus i desfragmentació de disc? A ca gnu/linux no sabem què és això!

De tota manera, el millor és que Linux Mint 17 serà la versió vigent fins el 2019, de manera que l’equip de desenvolupadors es centrarà en anar millorant-la sense estar pendents de reiniciar el cicle cada sis mesos tot seguint els llançaments d’Ubuntu. Fos com fos, ara mateix trobe que és de llarg el millor sistema operatiu gnu/linux que podem fer servir, i una oportunitat d’or pels orfes que deixarà l’abandonament de Windows XP. I sí, com de costum, totalment en català des del primer moment.

+ Info Linux Mint 17 “Quiana” Cinnamon released!

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *