“Darth Vader y su princesita”, de Jeffrey Brown (Planeta)

Sóc molt fan de Jeffrey Brown, tot i que no sabria explicar ben bé per quina raó. No és especialment destre en cap aspecte, ni tampoc gaire original. Però amb quatre vinyetes aconsegueix posar-me a la butxaca, i sospite que és per l’honestedat que traspuen els seus còmics. Aquesta joieta n’és un bon exemple, igual com ho va ser la primera part, “Darth Vader e hijo”.

La seva combinació de tendresa paternal i humor culturalment dispers m’ha desarmat completament. Perquè realment arriba a ser molt tendre, tant com una bona tira del Charlie Brown de Schulz, però alhora també és molt i molt friqui, com una tira de PvP o xkcd. Però compte, sempre des del respecte i tot fugint del recurs fàcil, que ja sabem que Star Wars ha arribat a un punt en la cultura popular on qualsevol n’ha sentit a parlar dels llocs comuns, tot i que lamentablement no tothom ha vist les pel·lícules (les autèntiques, vull dir).

En fi, es tracta d’una conjunt d’acudits on veurem al bo de Vader tenint cura de la seva estimada filleta, des de ben menuda fins que es torna una adolescent rebel. Tot dibuixat amb molta netedat pel que és l’autor i amb un encertat color propi d’un llibre infantil. De fet l’edició en general és prou bonica i no cal recomanar-lo perquè sobren les recomanacions. Estic segur que si el fullegeu en una llibreria us l’emportareu.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *