X-Men: First Class, de Matthew Vaughn

Trobe que els afeccionats al cinema fantàstic no podriem estar més contents amb aquest film que retorna la glòria als X-Men des del sempre arriscat exercici de la preqüela. Si les dues primeres cintes de la saga han quedat ja en la memòria culturalment dispersa com autèntiques joies, aquest nou lliurament és capaç de col·locar-se a la seva altura i fins i tot superar-les en alguns moments.

Qui ho hagués dit però, el cas és que X-Men: First Class té tot allò que ha de tenir i està feta amb molt de gust. Això inclou escenes d’acció en abundància però també bones dosis de dramatisme ben entès. En aquest sentit, es segueix el plantejament de les dues primeres pel·lícules i s’aprofundeix en la personalitat dels seus protagonistes de fons, Magneto i Charles Xavier, així com en les seves idees. Per moments sembla, com s’ha dit, cinema típicament anglés, amb aquella base teatral que solem associar-li. A més, el fet d’estar ambientat als seixanta li afegeix un aroma certament interessant.

Però, en cap moment no oblida que el seu principal objectiu és l’entreteniment de l’espectador. I bé, donat que estem parlant d’un film de superherois, això inclou elements d’humor així com la dosi justa del que podríem anomenar passades de frenada fantàstiques i algunes situacions absurdes que personalment em van arribar a fer riure. A més, s’ha de reconèixer que les interpretacions estan prou bé, si més no les dels protagonistes. Ja se sap que en aquestes obres amb tant de personatge no poden estar tots tan ben definits, sobre tot si són dolents. Com a últim apunt, com bé em va recordar un amic, sorprèn el repàs complet que es fa de la crisi dels míssils durant la guerra freda -incloent la primera pedra llençada pels Estats Units- així com el fet que els russos no siguen els dolents. Coses de la caiguda del Mur, dic jo.

En fi, sincerament, si encara no ho heu fet, aneu a veure-la que us ho passareu d’allò més bé. És a dir, això serà si sabeu a què aneu. No diré que és per tothom. Ah, i per suposat, veieu-la en versió original,

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *