Zenwalk 7, funciona on Xubuntu no ho fa

L’altre dia em queixava en aquest apunt que Xubuntu, la versió lleugera d’Ubuntu, ha deixat de ser funcional, i donava alternatives per fer anar aquest sistema amb 256Mb de RAM. Doncs bé, he pogut confirmar que la culpa no és de l’escriptori XFCE que fa servir. La darrera versió de Zenwalk, distribució lleugera basada en Slackware, el fa servir en la seva última versió -la 4.8.1- sense cap mena de problema. Això la converteix en una opció a tenir molt en compte, ja que al meu entendre, XFCE és sempre preferible a LXDE o a IceWM. Això si tenim prou recursos o, més ben dit, si trobem qui els gestione com cal.

Zenwalk potser no és tan important ni té una comunitat tan gran com Ubuntu però, està mantinguda més que de sobres. La llàstima és que no està tan ben localitzada però tot i així, una vegada instal·lada, es pot catalanitzar sense massa problemes -únicament he hagut de baixar a mà el corrector de català pel processador de texts-. Zenwalk 7.0 està orientada a usuaris corrents, és senzilla de fer servir i en general de configurar. Això sí, per afegir programari gasta Netpkg, que no es pot comparar amb el Centre de Programari d’Ubuntu. Detecta la xarxa sense problemes, i inclou els paquets que em calen com la suite ofimàtica LibreOffice 3 o GNU Icecat -versió del Mozilla Firefox- com a navegador equipat amb tots els connectors necessaris -flash, etc-. Si esteu en el meu cas, us recomane que li feu una ullada.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *