Filtre lomogràfic per a GIMP amb Ubuntu

Transformar les teves fotografies digitals en d’altres d’estil lomogràfic és ben senzill amb aquest plugin que he descobert pel GIMP (el Photoshop lliure per GNU/Linux, Windows i Mac). Com es pot veure a la imatge, el resultat fa l’efecte de pel·lícula dura i colors contrastats, com si es tractés d’una fotografia dels anys vuitanta.

El filtre ve per defecte amb el GIMP 2.6.10 que és el que trobareu, per exemple, a la darrera versió de l’Ubuntu. Està a Filtres > Llums i ombres > Lomo.

Si en canvi feu servir com jo l’actual versió d’Ubuntu amb suport de llarga durada (10.04 Lucid), us caldrà instal·lar el plugin. Això es fa d’una manera ben senzilla: baixeu gimplomo.scm i copieu-lo a la carpeta “/home/usuari/.gimp-2.6/scripts (caldrà que canvieu “usuari” pel vostre nom d’usuari).

El plugin l’he trobat aquí: GIMP lomo plugin. Altre de més complicat i amb més variables, per si el voleu provar, és aquest: Lomo script with old style colors.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *