Pensions i mortalitat diferencial per classe social (extracte)

Quines són les conseqüències del retard obligatori de l’edat de jubilació?

A Espanya, els anys de vida d’una persona depenen de la seva classe social. En general, un burgès viu dos anys més que un petit burgès que viu dos anys més que un professional de classe mitjana alta, que viu dos anys més que un treballador no qualificat que viu dos anys més que un treballador no qualificat amb més de cinc anys d’atur. La diferència entre el primer i l’últim són deu anys, una de les mortalitats diferencials per classe social més altes de la Unió Europea (el promig és de set anys).

És profundament injust que la persona de la neteja de la Universitat, hagi de treballar dos anys més (alguns com David Taguas demanen fins i tot cinc anys més) per pagar les pensions d’un catedràtic que el sobreviurà sis anys més.


Extracte del llibre “¿Están en peligro las pensiones públicas? Las preguntas que todos nos hacemos. Las respuestas que siempre nos ocultan.” de Vicenç Navarro, Juan Torres López i Alberto Garzón Espinosa. Editat per ATTAC-PV.

Podeu descarregar-lo lliurement des d’aquí (PDF)

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *