La catástrofe perfecta, d’Ignacio Ramonet

Icaria Editorial [+info]

[…] Recolzant-se en aclaridors exemples de l’actualitat, Ignacio Ramonet, director de Le Monde Diplomatique en español, descriu com es van posar en funcionament, metòdicament, des de fa diverses dècades, els elements (ideològics, polítics i econòmics) que van facilitar l’explosió d’aquesta crisi. Explica el funcionament precís dels mecanismes que han donat lloc al crac i analitza les eventuals conseqüències-socials i geopolítiques-que podria portar aparellades. I proposa l’adopció d’una sèrie de mesures concretes per refundar l’economia sobre bases més justes i democràtiques.

El pitjor que hi ha és no saber, ja que la por a allò desconegut és atàvica i irracional. I és ben sabut que, en certs temes, quan hom es guia pels sentiments enlloc de per la reflexió, és fàcilment manipulable. Aquest llibret de poc menys de 140 pàgines és una recapitulació de tot el que té a veure amb la famosa “crisi” de manera clara i directa. Això, des de l’òptica d’un dels principals intel·lectuals representants de l’anomenat pensament crític, altermundista o, dit amb menys floritura, de l’esquerra honesta. Per això trobe que es tracta d’una lectura molt recomanable per poder parlar amb coneixement de causa i actuar en conseqüència. Des d’aquest punt de vista, la seva lectura, i ja dic que es tracta d’una lectura molt accessible, seria un acte de simple ciutadania. I sí, per si us ho pregunteu, també proposa solucions, o si més no mecanismes per tal que aquestes siguen justes.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *