Petit tractat del decreixement seré

Serge Latouche
Tres i quatre

Sobre decreixement s’està parlant molt últimament (bé, és un dir, ja m’enteneu), s’editen llibres, es publiquen articles i es veuen vídeos a internet. Però, què és exactament? Bé, després de llegir aquest xicotet llibre us puc assegurar que m’ha quedat prou clar. Però, no tractaré d’explicar-ho ara. El que faré serà recomanar la lectura d’aquest “Petit tractat del decreixement seré”. Està escrit pel principal impulsor d’aquesta ideologia (“sistema d’idees econòmiques, polítiques o socials que configuren la visió de la realitat”, segons el DIEC) amb una sana intenció divulgativa i us puc assegurar que, tant si hi esteu a favor com si no, resulta molt interessant. Com a mínim té la valentia d’enfrontar en conjunt les diferents crisis que patim (financera, ambiental, alimentària…) i proposar-ne solucions. De segur que més d’un s’escandalitzarà en veure un programa tan radical, audaç i en última instància tan anticapitalista com el propi terme “decreixement”. Clar i català, com se sol dir.

Text editorial:
Traducció de l’últim llibre d’aquest professor emèrit d’Economia de
la Universitat París XI, en què exposa la teoria del decreixement com a
única alternativa plausbile per a salvar econòmicament, socialment i
mediambientalment el planeta. Latouche proposa abandonar la ideologia
del creixement pel creixement, descolonitzar la ment del consum
desaforat i reduir la petjada ecològica, tot en un programa de
transició cap a una societat del decreixement la qual passa, d’entrada,
per una austeritat voluntària.
[+ informació]

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *