Per Tutatis!

Novel·la gràfica i cultura dispersa

28 de setembre de 2009
0 comentaris

Provant el nou Puppy Linux 4.30

Escric aquest apunt des de l’última versió del Puppy Linux, la recent 4.30. El seu objectiu principal és ser un sistema operatiu ultra-lleuger però amb tot allò que cal tenir. De fet ocupa només 105Mb i en aquest mínim espai inclou un paquet amb les aplicacions més corrents i necessàries de sistema, ofimàtica, multimèdia, Internet, etc.

Es pot fer funcionar de diverses maneres, entre les quals hi ha el Live CD (directament des del vostre CD sense instal·lar-se ni modificar el vostre disc dur), la instal·lació en unitats Flash USB, o la instal·lació normal. Jo mateix he estat capaç sense cap problema d’instal·lar-lo en una unitat Flash USB i arrencar des d’allí, i val a dir que va rapidíssim al meu vell ordinador amb 256Mb de RAM. De fet, diuen que és capaç d’arrencar amb tan sols 32Mb de RAM, tot i que el mínim recomanat és de 128Mb.

Configurar Internet també ha estat molt fàcil, i un cop allí es pot gaudir de l’ajuda directa que es dóna al seu canal d’IRC. Només cal fer clic a la icona que diu Chat i s’obre directament el canal de Puppy Linux on podeu demanar ajuda en línia. De tota manera, és prou senzill de gastar. Només trobe a faltar la varietat de paquets i traduccions que tenen les grans distribucions de GNU/Linux però, caram, allò que es proposa ho aconsegueix amb escreix.

+ Informació a Puppy Linux i Distrowatch

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!