Per Tutatis!

Novel·la gràfica i cultura dispersa

2 d'abril de 2009
2 comentaris

Gran Torino, de Clint Eastwood

Aquesta és una pel·lícula relativament menuda pels estàndards nord-americans: cinc setmanes de rodatge i 33 milions de dòlars de pressupost. En canvi ha estat tres setmanes a la primera posició del rànquing de recaptació als cinemes de l’Estat Espanyol. Sí, senyor Zack Snyder, has escoltat bé (ja pots començar a donar-te cops de cap a la paret). La raó, supose jo, és que senzillament està molt bé, sap connectar amb el públic i, clar, el boca a boca funciona. Jo mateix l’he recomanada en diverses ocasions i pel que sembla he encertat. En la sessió on vaig anar-hi (en versió original, per suposat), la gent va riure i plorar tota alhora, i al final es va quedar a veure els crèdits i a comentar com havien gaudit (sí, faig una mica d’espia).

Per mi Gran Torino és tota una lliçó que demostra la vigència del cinema clàssic de la qual molts haurien de prendre nota. No és potser com d’altres pel·lícules que ha fet Clint Eastwood amb més rerefons però, tot i així, aquí hi ha molta més reflexió del que sembla. I sobre tot el que trobe és una direcció impecable en tots els sentits i un guió completament rodó i ple de bons personatges. Sí, potser es passa de frenada en alguns moments però en fi, supose que forma part d’eixe món on sembla que ha envellit aquell Harry el brut. Per treure’s el barret.

  1. Sí, és una pel.lícula de ‘low cost’, cinc setmanes de rodatge, i quan arriba el The End, ningú s’aixeca de la butaca. Tothom reflexiona, escolta la meravellosa cançó i va llegint els crèdits. No és la millor de Clint Eastwood, però no sé, deixa anar uns sentiments i emocions impagables. Es passa de frenada ? Bé, continúa éssent Harry el brut, no ho oblidem ….. però també tot i cadascún dels seus personatges.
    Els veïns h’mong  ….. el barber italià … els amics … la família …. les bandes … en Tao …
     

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!