Diletant i dissonant

El bloc de Pere Torres

25 de març de 2007
0 comentaris

La pròxima guerra dels mons

De setanta-quatre astrònoms australians a qui s’ha preguntat, trenta-vuit –una exígua majoria absoluta, però majoria absoluta al capdavall– esperen una invasió alienígina en els pròxims quinze anys. No és que hagin sucumbit als encants de sèries com Star Trek, Galactica o Stargate. Simplement, saben que l’any 2020 arribaran de Mart les primeres naus enviades allà per la NASA amb bitllet d’anada i tornada i temen que ens duguin alguns microorganismes d’aquell planeta.

A La guerra dels mons de H.G. Wells, l’atac devastador d’aquelles poderoses naus extraterrestres només fou aturat pels nostres microbis. Els invasors no tenien un sistema immunitari preparat per a protegir-se dels patògens terraqüis. Aquest desenllaç era una bona ocurrència literària, però no tenia en compte tots els escenaris possibles. També és factible que la humanitat sigui víctima de patògens procedents d’aquests altres mons.

 

No és una hipòtesi: les poblacions ameríndies foren més delmades per les infeccions europees, fins aleshores desconegudes per al seu organisme, que per les espases i els arcabussos dels conqueridors hispànics.

 

Òbviament, els experts de la NASA ho saben. Recordem les quarantenes que passaven els primers astronautes que posaren el peu a la Lluna. Per tant, és evident que prendran les mesures que considerin oportunes. El que sorprèn i inquieta és que la gent del ram –els astrònoms– d’un país amic –Austràlia– tinguin tan poca confiança en l’efectivitat d’aquestes cauteles.

 

El fet em recorda aquella pel·lícula d’Edward Zwick titulada The siege i protagonitzada per Denzel Washington, Bruce Willis i Annette Bening. Aquesta magnífica actriu feia el paper d’una espia nord-americana i, abans d’encetar una compromesa missió, l’actor negre –que interpretava un agent del FBI– li pregunta si se’n sortiran. Ella, irònica, li dóna una resposta genial: Som la CIA. Sempre hi ha alguna cosa que surt malament.

 

Faria gràcia si no fos que avui tots patim la inseguretat mundial causada per alguns gravíssims errors d’apreciació de la CIA. ¿Hem de començar a preocupar-nos per futurs errors d’apreciació de la NASA? Segons els australians, sí.

 

 

 

 

 

 

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!