El buit del temps

El bloc de Juli Peretó

11 de desembre de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Goya a Tinta de Ciència

Em confesse seguidor habitual dels escrits de Carl Zimmer i admirador d’algunes de les seues aficions, com ara el col·leccionisme de tatuatges científics. Ara Zimmer ha convertit en llibre aquesta suggerent col·lecció d’imatges i les acompanya de comentaris i testimonis. Segueix una classificació per branques del coneixement: des de les matemàtiques fins la neurociència, passant per capítols específics per a Darwin o la icona científica per excel·lència, la doble hèlix del DNA. Science Ink: Tattoos of the Science Obsessed és un llibre atractiu, bonic, d’aquells que pots començar i seguir per on vulgues, suggerent en cada imatge. Els científics, els estudiants, les ments encuriosides, mostren el seu cos, la seua obsessió científica particular sota la pell. Us podria posar tants exemples… però busqueu ací el preferit vostre.
D’uns es pot admirar la bellesa de la imatge. D’altres, el concepte, la idea que hi ha al darrere. Entre aquests, m’agrada molt el de John Olthoff, que fa la tesi doctoral en neurociència a la Universitat de Cornell. S’ha fet tatuar un gravat de Goya: “El somni de la raó produeix monstres“. Diu que va triar aquesta imatge perquè li recorda la importància del pensament racional “no sols en el meu treball com a científic, sinó perquè quan hi manca pot produir coses perilloses”.
Si dimarts que ve algú és a prop del Museu d’Història Natural de Harvard, tindrà ocasió d’anar a una xerrada de Zimmer sobre el seu llibre.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!