El buit del temps

El bloc de Juli Peretó

26 de novembre de 2011
Sense categoria
0 comentaris

Mètode ens dóna Oxigen

La revista Mètode de la Universitat de València amplia el seu univers. Ha millorat molt el seu web metode.cat i incorpora freqüents actualitzacions i notícies. Des d’enguany, a les edicions regulars en català i castellà, ha afegit l’edició en anglès, el seu Annual Review. Facebook i Twitter (@Revista_Metode) són ja eines habituals de difusió del seu treball. I des de fa un parell de setmanes, funciona el Canal Mètode de Vilaweb. Cal reconéixer l’afany d’arribar més lluny i la gran feinada de l’equip comandat pel professor de periodisme, escriptor i naturalista de cor Martí Domínguez i la seua cap de redacció Anna Mateu. Però sense perdre pel camí ni un bri de la qualitat que sempre els ha acompanyat, la qualitat del rigor en els continguts, la professionalitat divulgadora i el bon gust per l’estètica més suggeridora.
M’acaba d’arribar el darrer número, La cara del dolor, coordinat pel farmacòleg Francisco Morales que conté un article del malaguanyat Luis Estañ. Com sempre, impecable, atractiu i força informatiu, aquest número conté també les contribucions d’artistes que enriqueixen els textos (Marusela Granell, Greta Alfaro, Miquel Navarro i Artur Heras, en aquesta ocasió).
I acompanyant la revista, el darrer volum de la sèrie Monografies de Mètode. Aquesta vegada és l’obra teatral Oxigen de Carl Djerassi i Roald Hoffmann, una magnífica prova de com la ciència pot inserir-se en la ficció. Quina delícia de lectura per arrodonir l’Any Internacional de la Química! Per si no teniu prou d’oxigen intel·lectual en cada número de Mètode, preneu aquesta dosi de diversió i reflexió “sobre l’ambició, l’ètica i la curiositat científica” amb l’obra teatral Oxigen.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!