El buit del temps

El bloc de Juli Peretó

31 de gener de 2011
Sense categoria
1 comentari

Obra pia?

Una de les moltes situacions paradoxals que vivim a València és l’ascens imparable de la Universidad Católica. Del no res, ha anat creixent en titulacions, alumnes (actualment més de 12.000) i, sobretot, patrimoni. D’una banda està l’estratègia d’aconseguir que ciutats i pobles governats pel PP els donen les màximes facilitats i ajudes per instal·lar-s’hi. És la metàstasi catòlica. D’altra és la fundada sospita que el govern de la Generalitat, com a mínim fa els ulls grossos i com a màxim hi aporta diners de tots. En l’edició valenciana del diari El País d’ahir, Sedes de la Católica vulneran dos legados, reportatge del periodista Jaime Prats, presenta les dades eloqüents de com la Catòlica es fa amb patrimoni, passant per damunt de llegats, darreres voluntats, testaments i, si cal, la llei. L’apropiació dels asils per a xiquets orfes i pobres que fundaren el marquès de Campo i el de Sant Joan, ha acabat convertint-los en una universitat per adolescents amb pares rics. I és que quan hi ha negocis pel mig, això de la caritat no pega. Per cert, el reportatge s’acompanya d’una excel·lent columna d’opinió dels historiadors Anaclet Pons i Justo Serna, Por sus obras los conocerán. Molt bo el contrast entre els actes d’Honoris Causa de Cañizares i Dawkins: el poder, la fe i el negoci revestits amb la toga acadèmica. I, per acompanyar adequadament la notícia, quan obres la pàgina del diari digital, el primer anunci de Google que hi apareix és el de la UCV.

  1. Potser ja seria hora que els governs del “laic” [sic] Zapatero no financiessin a l’Església católica apostólica i romana més que no ho feien els governs de l’Aznar.

    Que ja esta bé de donar totes les culpes al PP!

    (La gent “evoluciona”, encara que no ho sembli, i ja cal que respongui el senyor ZP perquè no fa la llei de llibertat religiosa).

    Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!