Prendre la paraula

jordimartifont

15 d'abril de 2015
3 comentaris

La CUP de Tarragona presenta el seu codi ètic

petita15abril2015_rodapremsa
La CUP de Tarragona ha presentat avui el seu codi ètic i el seu compromís per la radicalitat democràtica: limitació de mandat, sou, revocació de càrrecs, decisions assembleàries…

La CUP ha comunicat que al seu primer Ple demanarà que les retribucions econòmiques dels càrrecs electes siguin com a màxim 2,5 vegades el salari mínim interprofessional. És a dir, un màxim de 1.612 €. També demanarà la total transparència dels consells d’administració i que no es cobrin les actuals retribucions.

La CUP, malgrat creu que això no s’aprovarà pel Ple, sí que es compromet a cobrar aquestes quantitats, com a màxim. En el cas de la candidata de la CUP, s’autolimitarà el sou a 1.200€ nets, ja que no té càrregues familiars.

L’excedent del Grup Municipal de la CUP s’utilitzarà per enfortir les lluites ja sigui col·laborant en les caixes de resistència dels treballadors i treballadores en vaga, assumint els costos judicials per aclarir possibles casos de corrupció (Inipro, Mercat Central, FCC, la Tecla…), fer front als casos repressius o per potenciar directament les lluites i alternatives a la ciutat.

Per altra banda, els càrrecs electes de la candidatura es comprometen a estar un màxim de dues legislatures a l’Ajuntament, tal i com estableixen els estatuts de la CUP, i renunciaran a tots els privilegis que se’ls ofereixin (plaça d’aparcament, entrades als espectacles,…) i a la duplicitat de càrrecs.

La candidatura anticapitalista gestionarà l’acció municipal mitjançant un grup d’acció municipal, i altres fórmules àmplies i diverses, que puguin emprar tant les organitzacions i entitats de la ciutat, com persones no organitzades. Aquestes fórmules permetran fiscalitzar el treball dels càrrecs electes i possibilitarà que la candidatura independentista esdevingui una eina al servei de les lluites socials de la ciutat.

  1. Una pregunta pel que fa el salari dels càrrecs electes:

    Si dieu que la CUP al primer Ple demanarà que les retribucions econòmiques dels càrrecs electes siguin […] un màxim de 1.612 €. I que la CUP es compromet a cobrar aquestes quantitats, com a màxim (en el cas de la candidata de la CUP, s’autolimitarà el sou a 1.200€ nets, ja que no té càrregues familiars). L’excedent del Grup Municipal de la CUP s’utilitzarà per enfortir les lluites socials.

    El salari que els representants de la CUP rebin de l’administració local serà el màxim aquest de 1.612€ (renunciant a la resta del salari), o bé rebràn el salari “X” (el salari estipulat per a qualsevol càrrec), i d’aquesta quantitat els representats s’en quedaràn 1.612€, i la resta s’entregarà a la CUP?

    Atentament

    1. Les persones regidores cobraran això però percebran els diners sencers a no sé que s’accepti la proposta del primer ple, però aquests diners es destinaran a lluites socials, alternatives, etc., tot de forma transparent, evidentment. A Reus i Valls fa anys que funciona així, no és teoria.

    2. Gràcies per la resposta.

      Evidenment les persones regidores de la CUP cobraràn el mateix que les altres persones regidores.

      Que una qüantitat “Z” del salari “X” es destini a afers socials és d’agraïr (de debó, sense cap irònia); però no és correcte dir que els regidors de la CUP cobrin menys que els altres. De ben segur que hi hauràn altres regidors d’altres formacions polítiques que destinaràn part del seu salari a qüestions per a ells importants.
      I això mateix passa al Parlament català.

      Atentament

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc està protegit per reCAPTCHA i s’apliquen la política de privadesa i les condicions del servei de Google.

Us ha agradat aquest article? Compartiu-lo!