The Lancet contra el Papa

La revista mèdica The Lancet té un prestigi contrastat i, per tant, una enorme responsabilitat davant de la comunitat científica i mèdica de tot el món. Per això és d’agrair que plante cara als despropòsits ideològics del Papa de Roma quan, fa uns dies, va negar en públic l’efectivitat de l’ús del preservatiu en el combat contra l’expansió de la Sida. La revista mèdica demana que el pontífex es retracte i que evite manipular les dades científiques per a encaixar-les en la seua ideologia catòlica. Vet ací un fragment de l’editorial:

No està clar si l’error del Papa és degut a la ignorància o es tracta d’un intent deliberat de manipular la ciència a favor de la ideologia catòlica… Quan una persona influent, siga un líder religiós o polític, fa una declaració científicament falsa que pot ser devastadora per a la salut de milions de persones, s’ha de retractar o ha de corregir aquesta declaració pública. Si no és així, el Papa Benet estaria fent un desservei a tots els defensors de la salut i al públic, incloent-hi milers de catòlics que treballen incansablement per evitar l’expansió mundial de la Sida.

És evident que Benet XVI no ha fet cas de les peticions internacionals, fetes des de l’inici del seu pontificat, per a que canvie la posició oficial de l’Esglésis en aquesta matèria.
En el fons, és el mateix que demanen uns quants científics en un manifest que respon a l’anomenat Manifiesto de Madrid. Aquest darrer és un document impulsat per científics catòlics en contra de les modificacions legislatives en matèria d’avortament. L’altre manifest reclama que no s’empre la ciència per a recolzar posicions purament ideològiques.
De l’important editorial de The Lancet informa The Guardian. Del manifest dels científics contra la manipulació ideològica de la ciència informa El País.

Afegeix un comentari

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *